Schaatspeloton.nl - Nieuws - Geen financiële ruimte voor prijzengeld in KPN Marathon Cup

Geen financiële ruimte voor prijzengeld in KPN Marathon Cup

geplaatst maandag 27 september 2010 om 22:41:16 op Schaatspeloton.nl

De sponsoring van KPN Telecom ten spijt lukt het de KNSB niet om de marathonschaatsers voor het aankomende seizoen prijzengeld uit te keren. Dat bevestigt KNSB-marathoncoördinator Teun Breedijk vandaag tegen SkatingOnline.nl. Door de kosten van het organiseren van de marathoncompetitie is er geen financiële ruimte om de schaatsers meer dan de eer te bieden. De bond hoopt nog op een extra sponsor om de schaatsers toch iets meer te bieden.

Teun Breedijk over de zaak tegenover SkatingOnline.nl: "We zijn blij dat we samen met KPN de marathoncompetitie hebben kunnen redden. Als KPN er niet was geweest hadden we nu met lege handen gestaan. De kosten om de competitie te organiseren zijn echter hoog en er is daardoor geen budget meer over om het prijzengeld uit te keren."

Tegenover de schaatswebsite meldt Breedijk ook dat ze druk bezig zijn om een extra partner te zoeken voor het marathonschaatsen. "Er zijn gesprekken en we hopen dat er snel een bedrijf is dat zich wil confirmeren met het marathonschaatsen.Mocht er een partner gevonden worden gedurende het seizoen, dan wordt het eerder verdiende prijzengeld alsnog uitgereikt." aldus de marathoncoördinator.