Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ruud Aerts en Elma de Vries winnen wedstrijd, Bekkering eindwinnares

Ruud Aerts en Elma de Vries winnen wedstrijd, Bekkering eindwinnares

geplaatst zaterdag 16 februari 2008 om 13:28:06 op Schaatspeloton.nl

Ruud Aerts komt na 150 kilometer als winnaar over de streep van de derde Essent World Grand Prixwedstrijd. (bron: Harm de Boer)

De derde wedstrijd in de Essent World Grand Prix is vandaag in Borlänge gewonnen door Ruud Aerts (Beelen Sloopwerken) en Elma de Vries (DSB Bank). Aerts was na 150 kilometer het sterkst van een kopgroep en kwam solo aan, Elma de Vries won de massasprint van het peloton. Daniëlle Bekkering (Frisia Financieringen) eindigde als tweede in de, voor de Dames, finalewedstrijd en wint het eindklassement.

Heren
De wedstrijd bij de Heren werd getekend door een ontsnapping die kon gaan strijden om de dagzege. In die kopgroep enkele erkende hardrijders op natuurijs. De finale werd geopende door Rob van Meggelen (Adformatie/Jobnews), Peter van de Pol (Beelen.nl) en Bas van Hest (Team TNT Express), die in de aanval gingen, na wegvallen van Bas van Hest bleven Van Meggelen en Van de Pol in de aanval. Dit mocht uiteindelijk, ook nadat Rob van Meggelen solo alleen was door gegaan, niet slagen.

Op het moment dat de nestor van het peloton is teruggepakt ontsnapt Bertjan van der Veen (Time Out Sport/Vrieling), later vergezeld van Ruud Aerts en Tristan Loy (BAM Schaatsteam). In de laatste kilometer was het Aerts die de solosprong naar de zege durfde te maken. Op de meet na 150 kilometer hield de Brabander net genoeg ruimte over om de zege ook echt op te eisen. Ruud Borst (De Haan Westerhoff/VrieService) sprintte naar de tweede plek, Arjen Becker (PGM Bakker Vastgoed) eindigde als derde.
Bob de Vries die in Borlänge vandaag als vierde eindigde blijft in het Essent World Grand Prixklassement aan de leiding staan. Arjen Becker staat daar op 12 punten nu als tweede en Ruud Aerts is door zijn zege opgeklommen naar de derde stek.

Dames
Bij de Dames was de wedstrijd op het Runnmeer de finale voor de Essent World Grand Prix. De wedstrijd en dus het eindklassement werd beslist in de massasprint. Dit was nadat Kitty Meeth (DSB Bank) in de finale nog geprobeerde had het peloton achter zich te laten. Ze slaagde er niet in en de eindsprint bepaalde vervolgens dat Elma de Vries (DSB Bank), na donderdag al de tweede wedstrijd in de Essent World Grand Prix op het Zweedse ijs had gewonnen, ook de derde en finalewedstrijd op haar naam schreef. Daniëlle Bekkering (Frisia Financieringen) sprintte naar de tweede plaats, Mariska Huisman (Viks Parket) was goed voor plek drie. Hiermee kreeg de 100 kilometer lange wedstrijd de zelfde drie rijdsters op het podium als de wedstrijd over 80 kilometer van donderdag.

Daniëlle Bekkering had aan haar tweede plek genoeg om ook het eindklassement van de Essent World Grand Prix op haar naam te schrijven. De winnaar van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee, Marleen Elstgeest (Östersund), die in vandaag in Borlänge als vierde eindigde behaalde de tweede plek in het klassement. Mariska Huisman mocht als derde naar het podium.