Schaatspeloton.nl - Nieuws - BCT door dankzij co-sponsor, Cowhouse stopt

BCT door dankzij co-sponsor, Cowhouse stopt

geplaatst dinsdag 16 maart 2010 om 16:37:17 op Schaatspeloton.nl

Dankzij een nieuwe co-sponsor zal het BCT Schaatsteam volgend seizoen terug op het ijs verschijnen. Hoofdsponsor Bouw Consulting Twente zal bij het financieren van de ploeg worden ondersteund door het werktuigbouwkundig en electrotechnisch adviesburo Jinstal uit Leeuwarden. Daar tegenover staat dat het damesteam van Cowhouse International, het oude DSB Bank, in de huidige vorm niet zal terugkeren, de sponsor heeft aangegeven te stoppen.

BCT/Jinstal zal komend seizoen in elk geval bestaan uit Douwe Bierma, Jaap Smit, Melvin van Zanten en Peter Nauta. Ploegleider blijft Pieter van Savoyen terwijl ploegmanager Henk Jonker opzoek moet naar een vervanger voor de naar Groen Talent vertrekkende Jochem Uithoven. Jonker zoekt hiervoor een jonge rijder van onder de vijfentwintig jaar.

De Dames Maria Sterk, Elma de Vries, Kitty Meeth en Janneke Ensing moeten dan juist weer opzoek naar een nieuwe sponsor. Cowhouse International dat dit seizoen het failliete DSB Bank verving als hoofdsponsor zal niet doorgaan als hoofdsponsor van het damesteam. Chris Witty, die ook voor Cowhouse International uitkwam, had al aangegeven niet door te willen gaan bij de ploeg.