Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ubbo Kuper legt voorzitterschap voorlopig neer

Ubbo Kuper legt voorzitterschap voorlopig neer

geplaatst dinsdag 9 januari 2007 om 17:37:00 op Schaatspeloton.nl

Sectievoorzitter Ubbo Kuper zal voorlopig terugtreden uit zijn functie om mee te denken over de ontwikkelingen in het marathonschaatsen. De finale wedstrijden om de Essent Cup vragen aandacht, evenals de organisatie van de internationale Grand Prix op natuurijs en het nadenken over een nieuwe formule voor de tv-uitzendingen via SBS6.

Om met deze drie projecten snel voortgang te kunnen maken heeft de KNSB een beroep gedaan op Ubbo Kuper (projectleider) en Jan Dirk Corts om het Bondsbureau hierbij tijdelijk op parttime basis te ondersteunen. Zij doen dit voor ongeveer drie maanden en rapporteren rechtstreeks aan Geert-Jan Muskens (hoofd sector wedstrijdorganisatie). Gedurende deze periode treden zij terug uit het sectiebestuur. Feike Buma zal voorlopig het voorzitterschap van de sectie op zich nemen.

Met deze oplossing is op korte termijn extra capaciteit en deskundigheid beschikbaar om de positie van het marathonschaatsen verder te versterken en hiermee ruimschoots voor het begin van het nieuwe wedstrijdseizoen klaar te zijn.