Schaatspeloton.nl - Nieuws - Johan de Vreugd voorzitter Sectie Marathon KNSB

Johan de Vreugd voorzitter Sectie Marathon KNSB

geplaatst donderdag 25 augustus 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Het Algemeen Bestuur van de KNSB heeft, op voordracht van de Gewestelijke Technische Commissies van de sectie marathon, Johan de Vreugd (44) per 1 september aanstaande benoemd als opvolger van Heinze Bakker, die na ruim drie jaar voorzitterschap terugtreedt in verband met zijn toetreding tot het Algemeen Bestuur tijdens het Bondscongres op 10 december.

Johan de Vreugd, voormalig directielid van Nefit, thans zelfstandig uitgever, is een enthousiast sportliefhebber en meer in het bijzonder schaatser. Zijn kennis van de marathonschaatswereld heeft hij opgedaan in de praktijk. Zo reed hij onder andere een aantal keren de grote tocht op de Weissensee en was hij bij zijn vorige werkgever betrokken bij het bekende, door Nefit gesponsorde marathonteam.

Voorts heeft het Algemeen Bestuur Jan Dirk Corts, eveneens op voordracht van de GTC's, benoemd tot lid van het sectiebestuur. Corts, die in het dagelijks leven een veeteeltbedrijf runt en ingewijde is van de marathonwereld, was tot twee jaar geleden lid van het peloton A-rijders. Thans is hij nog actief als lid van de GTC marathon van het gewest Zuid-Holland. Hij vervult de vacature in het sectiebestuur die ontstaat door het vertrek van Piet van Werkhoven.