Schaatspeloton.nl - Nieuws - Titel Noord-Holland/Utrecht voor Yoeri Lissenberg en Mariska Huisman

Titel Noord-Holland/Utrecht voor Yoeri Lissenberg en Mariska Huisman

geplaatst zondag 13 januari 2008 om 23:59:00 op Schaatspeloton.nl

Yoeri Lissenberg werd in Haarlem Gewestelijk Kampioen van Noord-Holland/Utrecht. (klik op de foto voor meer foto's)

Yoeri Lissenberg werd in Haarlem Gewestelijk Kampioen van Noord-Holland/Utrecht. (klik op de foto voor meer foto's)

De Gewestelijke titels in Noord-Holland/Utrecht zijn in Haarlem vergeven aan Yoeri Lissenberg (Adformatie/Jobnews), Mariska Huisman (Viks Parket) en Michiel de Brauw. De titelstrijd in het Gewest Noord-Holland/Utrecht is traditioneel het best bezette Gewestelijk Kampioenschap van het land. Dit was dit seizoen ook weer niet anders. Meer dan 25 A- en B-rijders stonden bij de Heren aan de start.

Heren

Een groot en sterk deelnemersveld dus bij de Heren, iets wat het voor de regionale C-rijders het meer dan lastig maakte. In de uiteindelijke uitslag kwam er dan ook geen enkele C-rijder voor, enkel A- en B-rijders slaagden er in de wedstrijd over 100 ronden te volbrengen. Het was een kopgroep van negen rijders die halverwege de koers het peloton op een ronde zette. De belangrijkste rijder die in die kopgroep ontbrak was topsprinter Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels). De Westfries slaagden er niet in de uit verschillende hoek komende aanvallen constant te pareren, en gaf uiteindelijk zelfs op.
Het was in de sprint van de kopgroep aan de meet Yoeri Lissenberg (Adformatie/Jobnews) die zich tot kampioen van het gewest Noord-Holland/Utrecht kon laten kronen. Het zilver was er voor Joost Vink (Beelen Sloopwerken), Timo Verkaaik (Wessels Zeist-Mijnten) was goed voor de bronzen medaille.

Dames

Bij de Dames was Mariska Huisman zoals vele jaren al het geval is de topfavoriet aan de start. Het draaide in deze wedstrijd op het eind op een massasprint waarin Huisman haar favorietenrol kon verzilveren. Na 35 ronden haalde de rijdster uit Andijk haar derde Gewestelijke titel binnen. Kimberly Muusse (Foekens) was op de tweede plek goed voor het zilver. De jonge, pas 15-jarige, Irene Schouten toonde waarom zij in het 6-Banentoernooi tot nu toe onklopbaar is en behaalde het brons door meerdere landelijke rijdsters achter zich te houden.

Masters

In het gewestelijke kampioenschap voor de Masters gingen 15 rijders rond en leken in de finale te mogen gaan strijden om de titel van Noord-Holland/Utrecht. Het was echter Michiel de Brauw die dat moment niet afwachten en daarvoor al in de aanval ging. De rijder uit Maartensdijk had een halve ronde voorsprong toen het peloton afsprintte om de 16e plaats en gaf die voorsprong niet meer uit handen. De 48-jarige De Brauw haalde zo de titel binnen. Jan Hubert sprinten achter de solo-aanvaller naar de tweede plaats, Sjaak Botman werd derde.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag Heren