Schaatspeloton.nl - Nieuws - Barry de Vries en Dorien Kuik Drents Natuurijskampioen

Barry de Vries en Dorien Kuik Drents Natuurijskampioen

geplaatst zondag 14 februari 2010 om 21:45:20 op Schaatspeloton.nl

In Gieten-Bonnen hebben zaterdag Barry de Vries, Dorien Kuik en Roelof van Wester de Gewestelijke Drentse Titel op natuurijs behaald. De Vries was bij de Heren in de sprint verrassend te sterk voor de uittredende kampioen, de 'Kazach' Frank Vreugdenhil, Peter Velduijsen legde beslag op het brons. Kuik was te sterk voor Hillie Koops van der Wal, terwijl Roelof van Wester bij de Masters won.

(Verslag KNSB Gewest Drenthe
Op het schitterend verzorgde natuurijs van de ijsvereniging Gieten-Bonnen werd zaterdag 13 februari het Drents Kampioenschap op natuurijs verreden.

De dameswedstrijd werd gewonnen door Dorien Kuik voor Hillie Koops van der Wal. De sprint van een achtervolgd groepje om de 3e plek werd gewonnen door Nelleke Ensing. Dorien is de opvolgster van de afwezige Andrea Sikkema, die op hetzelfde tijdstip de 100km Grand Prix wedstrijd in het Zweedse Falun wist te winnen.

Bij de heren werd na een levendige wedstrijd de sprint om de titel door een zesmanskopgroep verrassend gewonnen door Barry de Vries voor de onttroonde kampioen Frank Vreugdenhil en Peter Veldhuijsen.

De wedstrijd van de Masters werd in de eindsprint gewonnen door Roelof van Wester voor Luuk Heuvelman en Engbert Willem van der Woude.