Schaatspeloton.nl - Nieuws - Plotseling NK noopt tot improviseren

Plotseling NK noopt tot improviseren

geplaatst dinsdag 9 februari 2010 om 21:36:07 op Schaatspeloton.nl

Dan kwam gisteravond toch opeens het bericht dat woensdag het NK op natuurijs verreden zou gaan worden op het Zuidlaardermeer. Iets wat velen niet meer verwacht hadden. Het 'plotselinge' NK leidt tot improvisatie. Zo zal morgen RTV Noord het NK live op de TV brengen omdat de NOS door gebrek aan mankracht van liveverslag afziet en werden er in Zweden overuren gedraaid bij de organisatie van de Grand Prix aldaar.

Regionalen springen in gat dat de NOS laat
Een groot contingent van de NOS bevindt zich op dit moment al in Canada waar vrijdag de Olympische Winterspelen van start gaan. De nationale omroep ziet daarom af van live verslaggeving en kiest voor een ruime samenvatting vanaf 16:45 uur zal op Nederland 1 het kampioenschap in samenvatting te zien zijn. Door het afzeggen van de NOS zag de Groningse omroep RTV Noord haar kans om het kampioenschap wel live op de TV te brengen. Gezien de hoge kosten van 25.000 euro hebben de Groningers besloten vanaf het Zuidlaardermeer gezamenlijk de uitzending te verzorgen met de regionale omroepen van Drenthe en Friesland, RTV Drenthe en Omrop Fryslân. Mogelijk haken nog meer regionale omroepen aan.

Dankzij digitale televisie zijn de regionale omroepen, en dus ook RTV Noord, voor een groot gedeelte van Nederland te ontvangen. Voor wie de omroep niet te ontvangen is, of woensdag gewoon moet werken, is de uitzending ook live te volgen op www.rtvnoord.nl.

Omkerende reclamekaravaan en gecancelde vluchten
Ook in Zweden, waar zaterdag de vierde wedstrijd in de Grand Prix natuurijs wordt verreden, heeft de aankondiging van het NK tot extra werk geleid. Dit meldt de organisatoren op hun website. Zo moest onder andere de werkploeg die verantwoordelijk is voor het ophangen van de reclamedoeken rond de wedstrijd rechtsomkeer maken. Deze reclamekaravaan, waarvan sommige leden al ver in Zweden zaten, hadden namelijk apparatuur bij zich die morgen op het Zuidlaardermeer nodig is. Voor sommige betekende dit een reis van 1000 kilometer terug naar Noord-Drenthe.

Ook voor de organisatie zelf was het in Zweden druk dag. Dit aangezien een aantal ploegen al vliegtickets en verblijf voor woensdag hadden geboekt, dat na de aankondiging van het NK moest worden omgeboekt.