Schaatspeloton.nl - Nieuws - André Klompmaker rijdt Free Skate toertocht het snelst

André Klompmaker rijdt Free Skate toertocht het snelst

geplaatst zondag 7 februari 2010 om 22:00:12 op Schaatspeloton.nl

André Klompmaker heeft gisteren de Free Skate schaatstoertocht op FlevOnice als snelste afgelegd. De tijd van de ervaren schaatser uit Oosterwolde was met 7 uur en 5 minuten de snelste 200 kilometer van de eerdere verreden toertochten op de 5 kilometer lange ijsbaan in Biddinghuizen. Aan de schaatstoertocht in de Flevopolder deden zaterdag enkele honderden deelnemers mee.

Het rustige weer en de prima ijsfaciliteiten hebben mede tot deze nieuwe toptijd van André Klompmaker bijgedragen. De nummer twee van de Free Skate schaatstoertocht,  Andre  Wieberdink uit Elburg,  verreed de 200 kilometer in een eigen persoonlijk record van 7 uur en 24 minuten. Vader Jan Klompmaker, winnaar van de vorige Free Skate toertocht op 9 januari j.l. werd derde in een tijd van 7 uur en 30 minuten.

Honderden deelnemers gingen zaterdag weer van start bij FlevOnice voor hun eigen recreatieve schaatstoertocht over een verschillend aantal kilometers.  

De schaatstoertochten van FlevOnice zijn bij de schaatsliefhebbers inmiddels goed bekend om hun all-in principe. De toertochten zijn namelijk geheel verzorgd inclusief medaille, (stempel) tijdregistratie, beennummers, muziek, speaker én eten en drinken gedurende de tocht. Iedereen ontvangt aan het einde van de geleverde prestatie uiteraard een medaille (op maat). Op  zaterdag 20 februari 2010 vindt de laatste schaatstoertocht van dit schaatsseizoen, alsmede de IJsstrijd 2010, plaats.