Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jasper van Tol opgenomen op hartbewaking

Jasper van Tol opgenomen op hartbewaking

geplaatst vrijdag 5 februari 2010 om 11:58:16 op Schaatspeloton.nl

Eerste Divisierijder Jasper van Tol (Kloosterboer.nl Schaatsteam) is afgelopen dinsdag opgenomen op de hartbewaking van het Tjongerschans ziekenhuis in Heerenveen. Van Tol werd na een werkbezoek in Groningen op weg naar huis onwel in de auto. Hij was nog wel in staat zelf de ambulance te waarschuwen. Na een nacht ter observatie, waar hartritmeafwijking werd geconstateerd, heeft Van Tol het ziekenhuis weer verlaten.

Na een nacht ter observatie is het ziekenhuis te hebben doorgebracht is hij weer ontslagen. Oorzaak van het onwel worden was functie-uitval in armen, gezicht en spraakvermogen door hyperventilatie veroorzaakt door darmgriep in combinatie met koorts. Hartritme afwijking werd veroorzaakt door een zogenaamd sporthart en dus niet door hartfalen.

Jasper van Tol over het voorval: "Het was wel even schrikken maar uiteindelijk een logisch gevolg. Per 1 november een fulltime baan, gebrekkige trainingsarbeid verricht maar wel negentiende en vijftiende op het ONK en de Alternatieve Elfstedentocht worden. Daarna moet je eigenlijk even pas op de plaats maken. Maar zondag maakte wij de lange autorit naar Nederland, maandag ging ik weer te werk en dinsdag kreeg ik de sleutel van mijn nieuwe huis in Aalsmeer. Tsja, dan houdt het een keer op hè." aldus de 27-jarige Eerste Divierijder.

De Grand Prixwedstrijd in Biddinghuizen slaat Van Tol, die 25e staat in het klassement van de Grand Prix, zondag uit voorzorg over.