Schaatspeloton.nl - Nieuws - Voorlopig vooral negatief transfernieuws op de Weissensee

Voorlopig vooral negatief transfernieuws op de Weissensee

geplaatst dinsdag 26 januari 2010 om 23:34:19 op Schaatspeloton.nl

Traditiegetrouw zijn de wedstrijden op de Weissensee de plaats waar de transfercarrousel voor het nieuwe seizoen op gang komt. Dit seizoen lijkt met het huidige economische klimaat vooralsnog vooral plaats te zijn voor negatief nieuws. Na het reorganisatienieuws rond Adformatie, volgden vandaag Martijn Kromkamp (Groen Talent), de Cakyline-Dames en Foekens-Heren die de komende dagen bij verschillende ploegen moeten aanschuiven om een plek voor het volgende jaar te vinden.

De Heren van de Foekens-ploeg hebben van de ploegleiding te horen gekregen dat ze op zoek mogen naar een plek in een andere ploeg. De sponsor kan nog geen zekerheid over de financiƫle situatie voor het volgende seizoen bieden en laat daarom de schaatsers vrij om om zich heen te kijken. Henk Angenent Classicwinnaar Peter van de Pol en natuurijsspecialist Ruud Aerts hebben dit seizoen tot op nu toe het spotlight het meest op zich gehad in de Foekensformatie. Roy Polmans behaalde als enige resultaat de Gewestelijke titel van Noord-Holland/Utrecht, Jan van Oosterom was daarnaast goed voor een tweede plaats tijdens de natuurijsbaanmarathon in Nieuw-Amsterdam/Veenoord. Jochem Janssen gaf vroeg in het seizoen al aan de schaatsen per direct op te bergen.

De Foekens-Heren zullen op de Weissensee niet de enige rijders zijn die moeten gaan netwerken bij andere ploegen om een plek voor het nieuwe jaar te vinden. Eerder werd al bekend dat Arjan Smit, Ralf Zwitser en Jan van Loon opzoek moesten naar een nieuwe ploeg. Vandaag melde ook Martijn Kromkamp dat zijn contract bij Groen Talent niet wordt verlengt. Iets wat voor Kromkamp de laatste jaren op de Weissensee een terugkerend fenomeen begint te worden. Vorige seizoen melde zijn vorige ploeg Kooyenga Groep op het het Karinthische bergmeer niet meer door te gaan als marathonsponsor. Overigens won Kromkamp toen wel enkele dagen later de eerste wedstrijd in de Grand Prixcyclus die hij later volledig op zijn naam schreef.

Overigens zullen niet alleen individuele rijders opzoek moeten naar een nieuwe ploeg. De Weissensee Dagkrant meldt dat ook verschillende sponsors stoppen met sponsoring. Naast de al bekende TNT Express en Nefit HR Ketels zouden dat ook BCT en Vlasman zijn. In elk geval werd vandaag ook bekend dat naast Landjuweel ook Cakyline zich volgend seizoen terugtrekt als sponsor in het damespeloton. Cakylinerijders Marleen Elstgeest, Sjoukje Duinmaijer, Kim van Duivenvoorde en Tessa Kortekaas zullen dus ook de dagen rond de wedstrijden op de Weissensee moeten gebruiken om een plekje voor het seizoen 2010/2011 te vinden.