Schaatspeloton.nl - Nieuws - "NK natuurijs Ermerstrand mogelijk"

"NK natuurijs Ermerstrand mogelijk"

geplaatst dinsdag 26 januari 2010 om 23:05:20 op Schaatspeloton.nl

Secretaris Jan Baarslag van ijsclub Nieuw-Amsterdam/Veenoord ziet een mogelijkheid om het Nederlands Kampioenschap op natuurijs te organiseren op het Ermerstrand nabij Emmen. Op het Drentse recreatiemeer, waar ook in 1996 het NK werd georganiseerd, ligt volgens Baarslag op dit moment een ijsvloer van 16 centimeter. Onzekerheid bij het organiseren van een NK is dat het peloton zich op dit moment op de Weissensee bevindt.

Ook marathoncoordinator Teun Breedijk bevindt zich op de Weissensee waardoor de titelstrijd nog niet kon worden aangemeld aldus Jan Baarslag tegenover het ANP "We proberen hem te bereiken, maar dat lukt ons niet". Volgens Baarslag heeft niemand zin om terug naar Nederland te reizen. "Dat is jammer, want wij hebben hier op een recreatieplas tussen Nieuw Amsterdam en Emmen een zestien centimeter dikke ijsvloer liggen. Dat is vier centimeter meer dan vereist. Als het peloton in Nederland was geweest dan hadden we binnen twee dagen het NK kunnen uitschrijven."

Daarom ziet de secretaris van ijsclub Nieuw-Amsterdam/Veenoord in dat het nu toch nog te vroeg is voor een NK. "We zullen nu nog een week moeten wachten eer iedereen weer in Nederland is. Aan een NK zonder deelnemers hebben we niks." aldus Baarslag tegenover het ANP, die lijkt aan te nemen dat het NK voor het eerste sinds 1996, toen Yep Kramer en Gretha Smit natuurijskampioenen werden, terugkeert op de Drentse recreatieplas.