Schaatspeloton.nl - Nieuws - Laanemets wint ingekorte Pühajärve Uisumaraton

Laanemets wint ingekorte Pühajärve Uisumaraton

geplaatst zondag 24 januari 2010 om 18:22:11 op Schaatspeloton.nl

Raivo Laanemets voert de kopgroep aan in de Pühajärve Uisumaraton. Sulev Lokk en Eerik Idarand volgen.

Raivo Laanemets voert de kopgroep aan in de Pühajärve Uisumaraton. Sulev Lokk en Eerik Idarand volgen.

De tweede wedstrijd in de Estse marathoncompetitie, de Maratonuisutamise Sari, is zaterdag gewonnen door Raivo Laanemets en Sandra Alusalu. Beide rijders waren ook bij de eerste wedstrijd twee weken terug het snelst. Laanemets klopt op de streep de jonge Eerik Idarand. De langste afstand werd in Pühajärve ingekort van 70 tot 50 kilometer vanwege de extreme vorsttemperaturen van -23 graden bij de start.

Ondanks de koude temperaturen stond er onder een blauwe hemel en een stralende zon ruim 225 schaatsers aan de start op de verschillende afstanden. De langste afstand, die dus vanwege de strenge vorst met 20 kilometer werd ingekort, werd na 50 kilometer beslist in een sprint-a-deux tussen de winnaar van de eerste Estse marathon van het seizoen, Raivo Laanemets, en de 18-jarige Eerik Idarand. Het tweetal was gezamenlijk op kop gekomen nadat halverwege de koers Sulev Lokk als laatste moest passen bij het tempo van het tweetal. Op de streep wist Laanemets zijn schaats net iets eerder over de streep te drukken dan Idarand. Op afstand legde Sulev Lokk beslag op de derde plaats.

De Dameswedstrijd werd gewonnen door Sandra Alusalu. Zij voltooide de 30 kilometer sneller dan Ene Ilver en Anneli Külm die als nummer twee en drie finishten.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Heren