Schaatspeloton.nl - Nieuws - Håmås en Doesburg winnen bij start Runn Winter Week

Håmås en Doesburg winnen bij start Runn Winter Week

geplaatst zondag 10 februari 2008 om 19:13:07 op Schaatspeloton.nl

Met de Ornäsrännet is zondag op het Runnmeer de Runn Winter Week van start gegaan. In de plaatselijke feestweek rond het Runnmeer worden later ook door de Stichting Internationale Sport Events twee Essent Grand Prixwedstrijd georganiseerd. De Ornäsrännet staat onder lokale Zweedse organisatie. Winnaars van de wedstrijd over 42 kilometer werden de Zweed Johan Håmås en de Nederlandse Fenella Doesburg.

Bij een temperatuur rond het vriespunt ging de zevende Ornäsrännet van start met 300 deelnemers. Na 1 uur en 27 minuten was het Johan Håmås die de overwinning binnenhaalde. De beste marathonschaatser van Zweden, in het verleden meerdere malen winnaar van de Vikingarännet, was na 42 kilometer in de laatste meters te sterk voor Sonny Peterson. Op een minuut achterstand eindigde David Hjalmarsson op de derde plek.

Bij de Dames was het een Nederlandse die als eerste over de streep kwam. Ruim een halfuur na de winnaar bij de Heren was het Fenella Doesburg uit Tubbergen die Susanne Wallner uit het Zweedse Borlänge in de sprint achter zich liet. Malin Sköldebrand legde beslag op de derde plaats.

De Ornäsrännet staat al enkele jaren op het programma in de feestweek rond het Runnmeer. Dit jaar zijn ook de wedstrijden in de Essent Grand Prix, die aanstaande donderdag en zaterdag op het zelfde meer worden verreden, onderdeel van deze feestweek.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Heren