Schaatspeloton.nl - Nieuws - Seizoen Bart de Vries voorbij

Seizoen Bart de Vries voorbij

geplaatst donderdag 14 januari 2010 om 17:06:37 op Schaatspeloton.nl

Bart de Vries

Bart de Vries

Het schaatsseizoen voor Bart de Vries (Team Windkr88) is vroegtijdig voorbij. Tijdens de baanmarathonwedstrijd in Surhuisterveen afgelopen woensdagavond is hij gevallen, waardoor zijn schouder uit de kom is geraakt. Vanochtend werd door sportartsen van de Isalaklinieken in Zwolle een breuk in de schouderkom en het kapsel geconstateerd. Hieraan moet Bart de Vries worden geopereerd met een revalidatietraject van zo'n 6 maanden.

"We zijn meteen naar het ziekenhuis in Drachten gegaan en daar hadden ze alle moeite om op natuurlijke manier de schouder terug te zetten. Onder lichte narcose is hij weer teruggezet maar toch kreeg hij het advies om 3 weken rust te nemen en dus zit zijn arm in een mitella." Aldus teammanager Ingrid Dijkstra. "Vanochtend heb ik hem meteen doorgestuurd naar de sportartsen van de Isalaklinieken in Zwolle kunnen onderbrengen en daar is gebleken dat hij geopereerd moet worden aan zijn schouderkom en sowieso de komende weken niet mag schaatsen/sporten. Er zit een breuk in de schouderkom en het kapsel. Vrij gecompliceerd dit en een operatie is noodzakelijk. "

Wanneer die operatie zal plaatsvinden hoort De Vries binnenkort, maar in ieder geval op korte termijn. Na de operatie volgt dan nog een revalidatietraject van zo'n 6 maanden! "De gezondheid van Bart is belangrijker dan dat hij snel weer op het ijs staat en dit alles betekent dat we Bart pas volgend seizoen weer in actie zien op het ijs." aldus Dijkstra die daarnaast met de prestaties van Jouke Hoogeveen in de Veluwemeertocht iets te juichen had. "onze Jouke Hoogeveen heeft vandaag de soms grote tegenstellingen in sport laten zien…aan de ene kant verdriet en op hetzelfde moment aan de andere kant - in hetzelfde team - vreugde door zijn 2e plek op het Veluwemeer."

Bekijk ook:

Bart de Vries