Schaatspeloton.nl - Nieuws - Polmans en Wijtkamp kampioen van Noord-Holland/Utrecht

Polmans en Wijtkamp kampioen van Noord-Holland/Utrecht

geplaatst maandag 11 januari 2010 om 21:57:07 op Schaatspeloton.nl

Terwijl het natuurijs het speelpodium domineert zijn zondagavond in Hoorn de Gewestelijke Kampioenschappen verreden van Noord-Holland/Utrecht. De titels gingen minder dan 24 uur na de finale van de Marathon Cup op dezelfde baan naar Roy Polmans (Foekens), Maud Wijtkamp en Sjaak Botman. Door het drukke programma was het deelnemersveld aan de kampioenschappen van het grootste gewest lichter dan het in voorgaande jaren traditioneel was.

Bij de Heren kroonde Top Divisierijder Roy Polmans (Foekens) zich tot de opvolger van Stef Zwitser (Schaatsteamhaarlem.nl) die vorig seizoen de titel opeiste. Polmans was na 100 ronden het sterkst van een negenmans kopgroep met een ronden voorsprong op het peloton. Langebaanschaatser Mark Ooijvaar legde in Hoorn beslag op het zilver, terwijl Kevin Floris (Goesting Events) met het brons naar huis kon.

Bij de Dames troefde regionaal rijdster Maud Wijtkamp verrassend enkele gestarte landelijke rijdsters af. De 20-jarige leidster van het 6-Banentoernooi verwees Imke Hermans (EDSO Software) en Sanne Bax (ACE Team) naar respectievelijk het brons en zilver. Bij de Masters was het Sjaak Botman die de Gewestelijke titel behaalde door Fred van den Tempel en Frans Biemond te verslaan.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag Heren