Schaatspeloton.nl - Nieuws - Baanmarathons in Surhuisterveen en Genemuiden

Baanmarathons in Surhuisterveen en Genemuiden

geplaatst maandag 11 januari 2010 om 21:09:21 op Schaatspeloton.nl

Met het wegvallen van de Veluwemeertocht en een mogelijk NK op natuurijs hebben verschillende ijsclubs de kans gezien om voor deze week een baanmarathon op het programma te zetten. Woensdag kunnen de Heren aan de start staan in Surhuisterveen en donderdag volgt een marathon voor Dames en Heren in Genemuiden. Voor beide marathons is een ruime prijzenpot beschikbaar voor de marathonschaatsers.

Als eerste kunnen de Top Divisierijders en de tien beste Eerste Divisierijders woensdagavond van start gaan in het Friese Surhuisterveen. Daar zal de plaatselijke 'Grote Prijs Formido' plaatsvinden over één uur en tien ronden. Opvallend is dat eerder op de dag om het parcours van de marathon een wielercrosswedstrijd zal worden verreden. De totale prijzenpot is in Surhuisterveen gevuld met 3.500 euro.

In Genemuiden mogen, in tegenstelling tot Surhuisterveen, ook de Dames aan de start verschijnen. De Dames rijden in het Overijsselse dorp een wedstrijd over 60 ronden, de Heren mogen voor 100 ronden aan de slag. Per categorie is er in 'de Eendrachtcup' een maximum van 60 rijders. Opvallend in Genemuiden is dat de rijders een startgeld van 20 euro ontvangen en de prijzenpot voor Dames en Heren gelijk zal zijn.