Schaatspeloton.nl - Nieuws - Marathon Cup voor Sjoerd Huisman

Marathon Cup voor Sjoerd Huisman

geplaatst zaterdag 9 januari 2010 om 22:11:59 op Schaatspeloton.nl

Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels) is in Hoorn na afloop van de finalewedstrijd gehuldigd als eindwinnaar van de Marathon Cup. De eindzege kon Huisman op zijn thuis al niet meer ontgaan. De finalewedstrijd werd gewonnen door Bob de Vries (BAM Schaatsteam) die in de eindsprint het snelste was van een achtmans kopgroep. Ingmar Berga (AMI Kappers) en Sander Kingma (Adformatie) legde beslag op plek twee en drie.

De finalewedstrijd was in Hoorn eigenlijk snel beslist. Vooraf was het al duidelijk dat Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels) de Cup zou gaan winnen en vroeg in de wedstrijd ging een groep van acht rond. Later volgde een tweede grote groep met daarin opnieuw de volledige kopgroep. Hierdoor ontstond er nog voordat de wedstrijd goed en wel opgang was een situatie waarin het peloton zich wel kon vinden. Hierdoor was het wel vrij snel duidelijk dat het Ingmar Berga (AMI Kappers), Yoeri Lissenberg (Vlasman), Jouke Hoogeveen (Team Windkr88), Bob de Vries (BAM Schaatsteam), Jan van Oosterom (Foekens), Douwe Bierma (BCT Schaatsteam) en het Adformatieduo Ralf Zwitser en Sander Kingma waren die om de dagzege gingen strijden. Nadat het peloton en de tweede groep waren afgesprint was het Jouke Hoogeveen die de finale opende. Hij ging solo in de aanval maar kreeg na een korte voorsprong te hebben gehad niet te veel ruimte. Hierna viel het niet meer stil maar niemand kwam weg. In de eindsprint was het Bob de Vries die de zege pakte. Inmgar Berga eindigde achter De Vries als tweede, Sander Kingma legde beslag op de derde plaats.

Sjoerd Huisman kon zich na de wedstrijd laten huldigen als eindwinnaar. In het klassement eindigde hij met 54,2 punten voorsprong op Ingmar Berga, Bob de Vries legde hier beslag op de derde plaats. Het Jongerenklassement werd gewonnen door Pieter Jan van Eck (Van Werven). Hij liet in het eindklassement Roelof Koops (DARA Schaatsploeg) en Bart de Vries (Team Windkr88) achter zich.