Schaatspeloton.nl - Nieuws - Mariska Huisman prolongeert Marathon Cup

Mariska Huisman prolongeert Marathon Cup

geplaatst zaterdag 9 januari 2010 om 19:57:28 op Schaatspeloton.nl

Op haar eigen thuisbaan De Westfries heeft Mariska Huisman (Viks Parket) zich na de finalewedstrijd van de Marathon Cup tot eindwinnares laten kronen. Al voor de finalewedstrijd was het al zeker dat de schaatsster uit West-Graftdijk de eindzege zou binnen halen. De finale werd in Hoorn gewonnen door Chris Witty (Cowhouse International). De Amerikaans klopte in de massasprint Huisman en Carla Zielman (CENNED Telecom en IT).

De finalewedstrijd in Hoorn was een vlakke wedstrijd. Vooraf aan de wedstrijd was eigenlijk al wel duidelijk dat Mariska Huisman (Viks Parket) na afloop van de wedstrijd zich zou mogen laten huldigen als winnares en de tussensprints hadden daarom eigenlijk alleen nog maar belang voor de lagere klassementsplaatsen. De enkele aanvalsstoten waren ook niet van dien aard dat een verschil werd gemaakt, waardoor in de massasprint de dagwinnares moest worden bepaald. Het was hierin Chris Witty (Cowhouse International) die voor het eerst dit seizoen een dagzege pakte. Mariska Huisman sprintte achter Witty naar de tweede plaats voor Carla Zielman (CENNED Telecom en IT).

In het klassement liet Mariska Huisman Maria Sterk (Cowhouse International) ruim achter haar. Met een voorsprong van 73,2 punten was het een ruime voorsprong voor de West-Friese. Carla Zielman legde dankzij haar zes zeges beslag op de derde plek in het eindklassement. Het Jongerenklassement werd gewonnen door Lillian van Haaster (Leontien.nl). De Rijnsburgse liet in het klassement Anniek ter Haar (Ripca/Aavas Groep) en Margo van de Merwe (MKBascis.nl) achter zich.