Schaatspeloton.nl - Nieuws - Frederik Nauta volgt broer op als eindwinnaar Cup

Frederik Nauta volgt broer op als eindwinnaar Cup

geplaatst zaterdag 9 januari 2010 om 18:48:29 op Schaatspeloton.nl

In Hoorn heeft Frederik Nauta (Schaatsteam Bolsward) definitief de eindzege veiliggesteld in de Marathon Cup voor Eerste Divisierijders. Frederik Nauta volgt daarmee zijn broer Peter op die vorig seizoen het sterkste was in de Eerste Divisie. De finalewedstrijd werd op IJsbaan De Westfries gewonnen door Elwin Hulsink (Boeve Afbouw). Hij was in de massasprint sneller dan Gerard Nijgh (Choose 2 Achieve) en Jasper van Tol (Kloosterboer.nl Schaatsteam).

Dat Frederik Nauta (Schaatsteam Bolsward) na de wedstrijd gehuldigd zou worden als eindwinnaar was voorafgaande aan de wedstrijd al zeker. Op IJsbaan de Westfries brachten de Eerste Divisierijders een op zich leuke wedstrijd op het ijs die uiteindelijk wel uitdraaide op een massasprint. Voordat het een massasprint kon worden moest een kopgroep met daarin Top Divisierijder Rick van Leersum (Viks Parket) en Eerste Divisierijders Stef Zwitser (Schaatsteamhaarlem.nl), Ronald Kruijer (JB Besturingstechniek) en Niels Mesu (BWaste International) worden ontmanteld. Het viertal had een halve ronde voorsprong toen het peloton terug begon te komen. In de massasprint was het vervolgens Elwin Hulsink (Boeve Afbouw) die zich duidelijk het snelste toonde. Hulsink liet hiervoor Gerard Nijgh (Choose 2 Achieve) en Jasper van Tol (Kloosterboer.nl Schaatsteam) achter zich.

De Marathon Cup ging dus zoals verwacht naar Frederik Nauta die daarmee zijn broer afloste als beste Eerste Divisierijder. Hij zag zich op het eindpodium geflankeerd door Rick Smit (De Goudse_ en Erwin Mesu (BWaste International).