Schaatspeloton.nl - Nieuws - Rob Wessels en Irene Lako winnen in Noord-Oost Competitie

Rob Wessels en Irene Lako winnen in Noord-Oost Competitie

geplaatst maandag 14 januari 2008 om 16:45:00 op Schaatspeloton.nl

Zondag is de vijfde etappe in de regionale Noord-Oost Competitie gewonnen door Rob Wessels in de C Divisie, Irene Lako bij de Dames en door Albert Slomp bij de Masters. Het klassement in deze intergewestelijke competitie begint met nog drie wedstrijden te rijden vorm te krijgen. Richard Touber, Dorien Kuik en Albert Bakker blijven aan de leiding van het klassement staan.

C Divisie

Bij de heren in de C Divisie waren het de aanvallers die beloond werden met een ronde voorsprong. Vijf rijders konden samen die ronde pakken en gingen na 60 ronden strijden om de vijfde dagzege in de Noord-Oost Competitie. Rob Wessels was het die vervolgens als eerste over de meet kon glijden. Pieter Jorn Gemser eindigde op de tweede plek en klom daardoor op naar de derde plek in het klassement. De derde plek in de daguitslag was voor Erik Groenendal (Wessels-BMC-Mijnten).
Richard Touber blijft de klassementsleider, nu met een voorsprong van 12 punten op Ronald Kruijer die zijn belangrijkste concurrent lijkt.

Dames

Irene Lako was de dagwinnares in het damespeloton. De Groningse was na 40 ronden te sterk voor Nelleke Ensing die op de tweede plek eindigde. Britt Tjalma was goed voor de derde plek en staat in het klassement nu ook op die positie. Dorien Kuik blijft met ruime voorsprong aan de leiding staan op weg naar de eindzege. Rowenna de Boer staat op 26 punten achterstand op de tweede plaats.

Masters

Ook bij de Masters lijkt de strijd om de eindzege al bijna beslist. Albert Slomp won de wedstrijd in Groningen, maar speelt in het klassement niet echt een favorietenrol. Jacob Drenth, die in Kardinge als tweede over de meet kwam, staat ook in het klassement op de tweede plaats maar lijkt met een achterstand 31 punten op Albert Bakker al ver achterop te raken. De derde plaats was Egbert Post.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie