Schaatspeloton.nl - Nieuws - Kingma en Sterk Rijders van de Dag in Groningen

Kingma en Sterk Rijders van de Dag in Groningen

geplaatst zondag 27 december 2009 om 11:08:59 op Schaatspeloton.nl

Tijdens de vijftiende wedstrijd in de Marathon Cup zijn de maximale vijf punten voor de Dick van Gangelen Trofee door juryleden Sandra Zwolle en Lex Cazemier toegekend aan Sander Kingma (Adformatie) en Maria Sterk (Cowhouse International). Ingmar Berga (AMI Kappers) en Maria Sterk gaan als leiders in de Dick van Gangelen Trofee het jaar 2010 in.

JURYRAPPORTEN

HEREN:

Met nog 90 ronden te gaan zat deze koers op tweede kerstdag volledig op slot toen naa 35 ronden vijfiten marathonschaatsers een ronde voorsprong namen op het peloton. Sander Kingma was betrokken bij de eerste aanvallen maar ook later in de wedstrijd was hij steeds voorin te vinden . Douwe de Vries reed een wedstrijd op een hoog niveau, wat Douwe vorig seizoen ook vaak liet zien. Klaas de Weerd maakte deel van de kopgroep, viel maar kwam met behulp van ploeggenoten van grote achterstand weer terug in peloton en hield zo hij zijn ronde voorsprong.

Jurypunten:
1 Sander Kingma 5
2 Douwe de Vries 3
3 Klaas de Weerd 1

Podiumpunten
1 Arjan Stroetinga 5
2 Cees Juffermnans 3
3 Rob Hadders 1

DAMES:
Een weinig spannende wedstrijd in Groningen voor de dames. De echte ontsnappingen ontbraken en het was veelal peloton rijden. Maria Sterk probeerde een aantal versnellingen maar kon deze niet doorzetten. Kreeg ook weinig tot geen mensen met zich mee. Jolanda Spruit was veel voorin te vinden en trok af en toe het peloton weer op gang. Kitty Meeth probeerde een paar solo-ontsnappingen maar kon helaas geen groot gat maken met het peloton.

Jurypunten
1 Maria Sterk 5
2 Jolanda Spruit 3
3 Kitty Meeth 1

Podiumpunten
1 Carla Zielman 5
2 Mariska Huisman 3
3 Anniek ter Haar 1

PLOEGEN:
Met één man in de kopgroep en de latere winnaar Arjan Stroetinga controleerde BAM de wedstrijd door niemand meer de kans te geven te ontsnappen. Toch ging de sympathie van de jury naar Adformatie. De ploeg was met drie man vertegenwoordigd in de kopgroep .Zij gaven kleur aan de finale maar maakten de laatste 10 ronden niet het verschil.
Bij de dames waren niet alle teams compleet in Groningen waardoor het des te meer opviel dat het team BTN de Haas/team Bekkering de beste ploegentactiek toepaste.

Jurypunten Herenploegen
1 Adformatie 5

Jurypunten Damesploegen
1 BTN de Haas/Team Bekkering 5