Schaatspeloton.nl - Nieuws - Aanvalslust Heideman en Langeland beloond met DvG-punten

Aanvalslust Heideman en Langeland beloond met DvG-punten

geplaatst woensdag 23 december 2009 om 22:14:44 op Schaatspeloton.nl

Jurylid Henri Ruitenberg sr. heeft in Biddinghuizen Jan Maarten Heideman (AMI Kappers) en Jolanda Langeland (MKBasics.nl) de maximale 8 jurypunten voor de Dick van Gangelen Trofee gegeven. Sander Kingma en Klaas de Weerd werden door Ruitenberg sr. op plek twee en drie gezet. Bij de Dames stond de lang alleen strijdende Anniek ter Haar op plek twee en dagwinnares Daniëlle Bekkering op drie.

JURYRAPPORTEN

HEREN:

Bij de heren draaide in Biddinghuizen de veertiende editie van de Marathon Cup uit op een massasprint. .Er waren veel ontsnappingen van diverse groepen..Sander Kingma en Klaas de Weerd zaten nagenoeg bij elke groep. Jan Maarten Heideman leek onvermoeibaar na zijn zege in Noordlaren. Het mocht allemaal niet baten, want Sjoerd Huisman kon door goed ploegenspel en met zijn sprintsnelheid de zege pakken. Voor Pieter Jan van Eck en Ingmar Berga.

Jurypunten:
1 Jan Maarten Heideman 8
2 Sander Kingma 4
3 Klaas de Weerd 2

Podiumpunten:
1 Sjoerd Huisman 8
2 Pieter Jan van Eck 4
3 Ingmar Berga 2

DAMES:
Het woei hard in de polder en er moest door een groot peloton dames op werkijs worden geschaatst. Een grote kopgroep werd in het begin van de koers teruggepakt, maar daarna ontstond er een nieuwe groep met o.a. Jolanda Langeland, Sandra ‘t Hart en Daniëlle Bekkering. Huisman,Sterk en Zieleman probeerden lange tijd het peloton terug te brengen, hetgeen niet lukte. Ook Anniek ter Haar deed een dappere, maar vergeefse poging om alleen de sprong te maken. Bekkering won, Langeland en 't Hart werden tweede en derde.

Jurypunten:
1 Jolanda Langeland 8
2 Anniek ter Haar 4
3 Daniëlle Bekkering 2

Podiumpunten:
1 Daniëlle Bekkering 8
2 Jolanda langeland 4
3 Sandra ‘t Hart 2

PLOEGEN:
De punten voor de ploeg van de dag gingen deze wedstrijd in de Flevopolder naar het team van Nefit, dat zich opvallend goed liet zien in het goede ploegenspel, waarmee tenslotte Sjoerd Huisman naar de overwinning werd gebracht. Bij de dames was het toch weer het team van Landjuweel dat het meeste koersinzicht en het beste ploegenspel liet zien.

Jurypunten Herenploegen:
1 Nefit 8

Jurypunten Damesploegen:
1 Landjuweel 8