Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sjoerd Huisman en Daniëlle Bekkering winnen op winters FlevOnice

Sjoerd Huisman en Daniëlle Bekkering winnen op winters FlevOnice

geplaatst woensdag 23 december 2009 om 19:24:06 op Schaatspeloton.nl

Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels) klopt Pieter Jan van Eck (Van Werven) in de massasprint en wint de veertiende Marathon Cupwedstrijd.

Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels) klopt Pieter Jan van Eck (Van Werven) in de massasprint en wint de veertiende Marathon Cupwedstrijd.

De veertiende wedstrijd in de Marathon Cup is in Biddinghuizen gewonnen door Sjoerd Huisman (Neft HR Ketels) en Daniëlle Bekkering (BTN de Haas/Onlineveilingmeester.nl). Huisman klopte op FlevOnice in de massasprint Pieter Jan van Eck (Van Werven) en Ingmar Berga (AMI Kappers). Bekkering was het snelst van een kopgroep van zes die vroeg in de wedstrijd ontsnapte.

Bekkering sterkste van moegestreden damespeloton
Met een harde en koude wind werd het Damespeloton gegeseld vanaf de start. Dit had tot gevolg dat al vroeg in de wedstrijd een duidelijk verschil werd gemaakt, zowel aan de voor als aan de achterkant. Achterin zag je sommige dames duidelijk vermoeid van de 6 wedstrijd in 8 dagen de aansluiting met het peloton verliezen. Daaronder ook Chris Witty (Cowhouse International) die de aansluiting verloor en op ruime achterstand de wedstrijd finishte. Maar voorin werd de wedstrijd gemaakt door een groep van zes die al vroeg de aanval zocht. Het peloton wist nog met veel inspanningen het gat klein te houden maar toen het even stil viel in het peloton was de sterke kopgroep gevlogen. Anniek ter Haar (Ripca/Aavas Groep) probeerde nog lang solo de achterstand te overbruggen, maar ondanks de inspanning slaagde ze daar niet in en viel ze een ronde voor het eind zelfs moegestreden terug in het peloton. De kopgroep van zes ging sprinten om de zege en daarin toonde Daniëlle Bekkering (BTN de Haas/Onlineveilingmeester.nl) zich het snelst. Achter haar finishte Jolanda Langeland (MKBasics.nl) op de tweede en Sandra 't Hart (Landjuweel) op de derde plek. Yvonne Spigt (Viks Parket), Marjon Spijkerman (Van der Wiel) en Kitty Meeth (Cowhouse International) waren de leden van de kopgroep die niet op het podium eindigden.

Sjoerd Huisman maakt het af in de massasprint
Waar het bij de Dames eigenlijk al vroeg in de wedstrijd duidelijk was wie om de dagzege gingen strijden duurde dit bij de Heren in de Top Divisie tot op het laatste rechte stuk. Tijdens de 75 kilometer lange wedstrijd probeerde verschillende groepjes de aanval wel te wagen, maar geen enkele groep kreeg de ruimte. Het was zo al vrij snel duidelijk dat de wedstrijd op een massasprint zou uitdraaien. In deze massasprint was het Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels) die zich opnieuw het snelste toonde. De drager van de Oranje leiderstrui verstevigde door de afwezigheid van Bob de Vries (BAM Schaatsteam) de leiding in het Algemeen Klassement nog maar eens. De Vries was in Biddinghuizen afwezig omdat hij zich voorbereid op het Olympisch Kwalificatietoernooi vanaf komend weekend in Thialf. In die voorbereiding is geen plaats voor de Marathon Cupwedstrijd op FlevOnice. Sjoerd Huisman klopte op het laatste rechte stuk Witte truidrager Pieter-Jan van Eck (Van Werven) en Ingmar Berga (AMI Kappers).

Opvallende starter in Biddinghuizen was Gary Hekman (Nefit HR Ketels). De 21-jarige Hekman brak twee weken terug bij de wedstrijd op FlevOnice twee ribben. Vandaag stond hij echter al weer aan het vertrek van de derde cupwedstrijd op het Flevolandse ijs.

Brushke wint in Eerste Divisie
In de Eerste Divisie ging de zege naar Bram Bruschke (Kloosterboer.nl Schaatsteam). Brushke kwam na 60 kilometer solo aan de meet. Hij ontsnapte in de finale uit een driemanskopgroep en liet medeluchters Marcel van Ham (Installatie werk Nederland) en Ronald Kruijer (JB Besturingstechniek) die op plek twee en drie eindigden tien seconden achter zich.

Bekijk ook:

Uitslag Heren Eerste Divisie
Uitslag Heren Top Divisie
Uitslag Dames