Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dick van Gangelenpunten Haarlem voor Hut en Ter Haar

Dick van Gangelenpunten Haarlem voor Hut en Ter Haar

geplaatst zondag 20 december 2009 om 10:24:03 op Schaatspeloton.nl

Willem Hut (BAM Schaatsteam) en Anniek ter Haar (Ripca/Aavas Groep) hebben vanuit Haarlem de vijf jurypunten voor de Dick van Gangelen Trofee mee naar huis gebracht. Jos Niesten en Peter Baars zagen in dit tweetal de rijders van de dag. De ploegen van AMI Kappers en Leontien.nl werden met de punten voor het ploegenklassement beloond voor hun voorbereidende werk op de massasprint.

JURYRAPPORTEN

HEREN:

Door het snelle ijs was het moeilijk om uit het peloton te ontsnappen. Diverse pogingen waren er wel en het was vooral Willem Hut die op avontuur ging, hij kreeg geen steun en dan zijn deze moedige uitvallen tot mislukken gedoemd. Uiteindelijk stevende het peloton af op een massasprint waarbij Sjoerd Huisman zijn fabuleuze kracht en snelheid liet zien. Afgetekend won hij met Ingmar Berga op enkele meters als tweede.

Jurypunten
1 Willem Hut 5
2 Jens Zwitser 3
3 Kurt Wubben 1

Podiumpunten
1 Sjoerd Huisman 5
2 Ingmar Berga 3
3 Cees Juffermans 1

DAMES:
Het was bij de dames een saaie wedstrijd. Natuurlijk zijn er dan altijd nog een aantal rijdsters die initiatieven nemen om uit het peloton te ontsnappen. Je moet dan wel mederijdsters hebben die er ook voor willen gaan, dat was in Haarlem niet het geval. De vele valpartijen, waarbij in de finale ook Elma de Vries betrokken was, zijn dan het gevolg van het ineenschuiven van het peloton.

Jurypunten
1 Anniek ter Haar 5
2 Mireille Reitsma 3
3 Elma de vries 1

Podiumpunten
1 Carla Zielman 5
2 Lilian van Haaster 3
3 Mariska Huisman 1

PLOEGEN:
Bij de heren geloofde de AMI-ploeg (voorheen DSB) in een dagsucces van Ingmar Berga, ze controleerden in de finale ook echt de wedstrijd en alhoewel Ingmar Berga tweede werd was de ploeg dicht bij het eerste succes voor hun nieuwe sponsor. Bij de dames was dit vergelijkbaar met de heren, de ploeg van Leontien.nl controleerde en Lilian van Haaster werd geklopt door Carla Zielman maar eindigde wel mooi als tweede.

Jurypunten Herenploegen
1 AMI (voorheen DSB) 5

Podiumpunten Damesploegen
1 Leontien.nl 5