Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bart de Vries en Kitty Meeth rijders van de dag in Haaksbergen

Bart de Vries en Kitty Meeth rijders van de dag in Haaksbergen

geplaatst zaterdag 19 december 2009 om 00:30:59 op Schaatspeloton.nl

De jury van de Dick van Gangelen Trofee voor Marathonschaatser van het Jaar heeft in Haaksbergen na de eerste marathon op natuurijs de meeste punten toegekend aan Bart de Vries (Team Winkr88) en Kitty Meeth (Cowhouse International). Juryleden Jos Niesten en Henri Ruitenberg sr. gaf aan het tweetal de maximale vijf punten. Ingmar Berga (AMI Kappers) en Carla Zielman (Pro Horeca) blijven het tussenklassement leiden.

JURYRAPPORTEN

HEREN:

Hadden de dames in Haaksbergen nog prachtig winterweer, de mannen moesten een uurtje later opboksen tegen een ware sneeuwstorm. Eerst pakte een groep van dertig rijders een ronde voorsprong en later nam een groepje van dri er nòg één. Bart de Vries die van die groep de zege net door zijn vingers zag glippen werd toch de man van de wedstrijd. In de laatste ronde strandde zijn vluchtpoging in het zicht van de haven.

Jurypunten:
1 Bart de Vres 5
2 Willem Hut 3
3 Arjan Mombarg 1

Podiumpunten:
1 Kurt Wubben 5
2 Arjan Stroetinga 3
3 Bart de Vries 1

DAMES:
Onder prachtige winterse omstandigheden ginge de eerste natuurijsmarathon van start met de wedstrijd van de dames.. Door het snelle ijs en het hoge tempo was het voor de dames lastig om weg te komen. Diverse pogingen werden er ondernomen, onder anderen door Ellma de Vries. Zij won de wedstrijd in Haaksbergen voor de derde keer op rij, maar voor de jury was haar vroegere ploeggenote Kitty Meeth toch de vrouw van de wedstrijd .

Jurypunten:
1 Kitty Meeth 5
2 Mireille Reitsma 3
3 Elma de Vries 1

Podiumpunten:
1 Elma de Vries 5
2 Mariska Huisman 3
3 Chris Witty 1

PLOEGEN:
BAM liet ook in Haaksbergen weer een fraai staaltje ploegentactiek zien. De rijders van Jillert Anema offerden zich in een prachtig spektakel één voor één op voor wat de winnaar van de wedstrijd, Arjan Stroetinga moest worden. Hij ging weliswaar als eerste over de streep maar werd door onreglementair sprinten teruggezet naar de tweede plaats. Bij de dames koos de jury Horsehouse International van Elma de Vries tot ploeg van de wedstrijd.

Jurypunten Herenploegen:
1 BAM 5

Jurypunten Damesploegen:
1 Horsehouse International 5