Schaatspeloton.nl - Nieuws - Maximale punten voor Daniëlle Bekkering

Maximale punten voor Daniëlle Bekkering

geplaatst woensdag 16 december 2009 om 21:46:50 op Schaatspeloton.nl

Daniëlle Bekkering (BTN de Haas/Onlineveilingmeester.nl) heeft in Biddinghuizen het maximale aantal punten voor de Dick van Gangelen Trofee binnengehaald. Naast de 8 punten voor haar dagzege kreeg ze van jurylid Henri Ruitenberg sr. 8 jurypunten. Bij de Heren werden de 8 jurypunten door Henri sr. aan zijn broer René Ruitenberg (Van der Werven) gegund. Ingmar Berga (AMI Kappers) en Carla Zielman (Pro Horeca) leiden het tussenklassement.

JURYRAPPORTEN

HEREN:

In winterse omstandigheden werd de tweede marathon in Biddinghuizen een boeiend schouwspel met in het begin van de koers veel kleine ontsnappingen. Na driekwart van de wedstrijd ontstond een serieuze kopgroep van twaalf man, die steeds zo'n vijftien seconden voorsprong hield op het peloton. Onder leiding van BAM en Renault werd de vlucht van de kopgroep tenslotte ongedaan gemaakt, waarbij Sjoerd Huisman in de sprint er met de winst tussenuit kneep. René Ruitenberg verdiende de maximale punten voor het vele werk dat hij verzette en het steeds weer dichtrijden van de gaten.

Jurypunten
1 René Ruitenberg 8
2 Arjen Becker 4
3 Sandor Stuut 2

Podiumpunten
1 Sjoerd Huisman 8
2 Ingmar Berga 4
3 Jochem Uiithoven 2

DAMES:
Ook bij de dames werd het op Flevonice een mooie wedstrijd, waarin Daniëlle Bekkering een absolute hoofdrol vervulde. Net als bij de heren ook hier weer een koers met veel demarrages en ontsnappingen uit een peloton dat al vanaf het begin door de harde wind uit elkaar gerukt werd. Als een gatenkaas ging de groep verder over het ijs in Biddinghuizen. Na de derde omloop op het vijf kilometer parcours leidde Daniëlle Bekkering al de eerste serieuze kopgroep. Ze zou later ook de definitieve ontsnapping leiden en daaruit als winnares tevoorschijn komen.

Jurypunten
1 Daniëlle Bekkering 8
2 Andrea Sikkema 4
3 Mariska Huisman 2

Podiumpunten
1 Daniëlle Bekkering 8
2 Mariska Huisman 4
3 Jolanda Langeland 2

PLOEGEN:
Mede door het vele werk van onvermoeibare mannen als Arjen Becker en Sandor Stuut, die ook in het individuele klassement de jurypunten verdienden, werd het team van Vlasman de ploeg van de wedstrijd. Datzelfde gold bij de dames voor het team van Landjuweel, waarin Sandra 't Hart en Mireille Reitsma voortdurend in de voorste linies mee streden.

Jurypunten Herenploegen
1 Vlasman 8

Jurypunten Damesploegen
1 Landjuweel 8