Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hut en Spruit aanvallendste rijders in Breda

Hut en Spruit aanvallendste rijders in Breda

geplaatst zaterdag 12 december 2009 om 23:56:32 op Schaatspeloton.nl

Willem Hut (BAM Schaatsteam) en Jolanda Spruit (BTN de Haas/Onlineveilingmeester.nl) hebben tijdens de elfde Marathon Cupwedstrijd in Breda de meeste jurypunten voor de Dick van Gangelen Trofee mogen bijschrijven. In de ogen van de juryleden Pieter Millenaar en Arnold Stam waren zij de meest aanvallende rijders van de dag.

JURYRAPPORTEN

HEREN:

Willem Hut, die meteen al in de eerste ronde de knuppel in het hoederhok gooide, werd voor de jury in Breda de man van de wedstrijd. Maar ook Arjan Smit reed een heel sterke koers. Hij was de aanstichter van de ontsnapping, die uiteindelijk een groep van zo'n twaalf rijders aan een ronde voorsprong hielp, waaruit tenslotte de hard werkende Rob Hadders als winnaar tevoorschijn kwam. Ook hij verdiende een punt van de jury.

Jurypunten:
1 Willem Hut 5
2 Arjan Smit 2
3 Rob Hadders 1

Podiumpunten:
1 Rob Hadders 5
2 Cees Juffermans 2
3 Arjan Smit 1

DAMES:
Jolanda Spruit verdiende de punten van de jury omdat ze de hele wedstrijd door aanvallend reed. Aanvankelijk was ze er samen met Anniek ter Haar vandoor, maar later zou ze toch met Mireille Reitsma moeten uitmaken wie de marathon in Breda zou gaan winnen. Dat werd weliswaar Mireille, maar Jolanda Spruit had zich toch het meest laten zien en kreeg de voorkeur van de jury boven Reitsma. Het laatste jurypuntje was door Anniek ter Haar ook dik verdiend.

Jurypunten:
1 Jolanda Spruit 5
2 Mireille Reitsma 2
3 Anniek ter Haar 1

Podiumpunten:
1 Mireille Reitsma 5
2 Jolanda Spruit 2
3 Carla Zielman 1

PLOEGEN:
Bij de mannen reed vooral de ploeg van Bart de Vries.tactisch een sterke wedstrijd. De mannen van Windkr8 beschermden de positie van Bart op uitstekende wijze, toen die zich naar de groep met een ronde voorsprong had gereden. Het team van Landjuweel met vooral Erna Kijk in de Vegte en Sandra ´t Hart deden in hun ploeg voortreffelijk werk om de vlucht van Jolanda Spruit en Mireille Reitsma af te schermen en Mireille naar haar eerste zege te loodsen.

Jurypunten Herenploegen:
1 Windkr8 5

Jurypunten Damesploegen:
1 Landjuweel 5