Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dick van Gangelen Trofeepunten voor Loy en Spigt

Dick van Gangelen Trofeepunten voor Loy en Spigt

geplaatst donderdag 10 december 2009 om 22:41:00 op Schaatspeloton.nl

Tristan Loy (Adformatie) en Yvonne Spigt (Viks Parket) hebben gisteren na de tiende wedstrijd van de Marathon Cup de meeste punten gekregen voor de Dick van Gangelen Trofee. In Biddinghuizen waren, vanwege de langere afstand dan een normale Marathon Cupwedstrijd, meer punten voor de prijs van Marathonschaatser van het Jaar te verdienen. Jurylid Jos Niesten gaf deze punten dus aan de Fransman en de West-Friezin.

JURYRAPPORTEN

HEREN:

Met het mistige weer en het hobbelige ijs waren de omstandigheden zwaar te noemen. Vanaf de start twee aanvallers Tristan Loy en Sander Stuut . Hun voorsprong op het peloton werd na enkele ronden zelfs 50 tellen. Uiteindelijk moesten ze deze moedige poging na vier ronden opgeven door het jagen van met name Casper Helling. Uitlooppogingen in de finale van zowel Michaud als Heideman stond het peloton niet toe,. De finale was spectaculair . Karlo Timmerman werd de laatste ronde door zijn team in stelling gebracht en maakte het karwei vakkundig af.

Jurypunten:
1 Tristan Loy 8
2 Sandor Stuut 4
3 Casper Helling 2

Podiumpunten:
1 Karlo Timmerman 8
2 Jochem Uithoven 4
3 Cees Juffermans 2

DAMES:
Eigenlijk was er maar één dame die enorme aanvalslust toonde en dat was Yvonne Spigt. Diverse keren probeerde ze afstand te nemen van het peloton, eerst alleen en later met Danielle Bekkering. Ze kregen niet de ruimte. Vooral door de inspanningen van Kitty Meeth werden ze weer bijgehaald. Uiteindelijk werd het toch weer een massasprint met als winnares Carla Zielman.

Jurypunten:
1 Yvonne Spigt 8
2 Daniëlle Bekkering 4
3 Kitty Meeth 2

Podiumpunten:
1 Carla Zielman 8
2 Lilian van Haaster 4
3 Andrea Sikkema 2

PLOEGEN:
Bewondering voor het team van Adformatie. Tijdens de wedstrijd werd de kaart Loy gespeeld en in de finale gewoon met de gehele ploeg een ronde lang op kop om Karlo Timmerman in stelling te brengen. Bij de dames moest het vooral van Viks komen. Yvonne Spigt vooruit en de ploeg controleren. De opzet slaagde niet maar zij verdienden er wel de punten mee.

Jurypunten Herenploegen
1 Adformatie 8

Jurypunten Damesploegen
1 Viks 8