Schaatspeloton.nl - Nieuws - Mexicaanse zege tijdens openingsweekend Noord-Amerikaanse marathonschaatscompetitie

Mexicaanse zege tijdens openingsweekend Noord-Amerikaanse marathonschaatscompetitie

geplaatst zondag 6 december 2009 om 22:56:11 op Schaatspeloton.nl

Tijdens het openingsweekend van de MSI Series heeft de Mexicaan Sergio Almeralla de marathon over de langste afstand op zijn naam geschreven. Almeralla was zondag tijdens de Marathon de Québec over 40 kilometer sneller dan de Amerikaan Jim Cornell en de Canadees Youri Juteau. Bij de Dames ging de zege naar Suzanne Dionne. Jim Cornell en Martine Charbonneau waren zaterdag het snelst over 25 kilometer.

Traditioneel worden tijdens de wedstrijden in de Noord-Amerikaanse marathoncompetitie de MSI Series twee wedstrijden in een weekend verreden op dezelfde locatie. Ook dit seizoen begonnen de Noord-Amerikanen met een wedstrijd in Franstalig Canada, op zaterdag stond tijdens de Marathon de Québec een wedstrijd over 25 kilometer op het programma. Zondag volgde een wedstrijd over 40 kilometer. Dit allemaal op de kunstijsbaan Anneau Gaétan-Boucher in Québec-stad.

Op de zaterdag draaide de wedstrijd over 25 kilometer uit op een sprint-a-duex tussen de Canadees Youri Jutea en de Amerikaan Jim Cornell. Het was de Amerikaan die met klein verschil de sprint won. Op enige afstand eindigde de Mexicaan Sergio Almeralla als derde. De Canadese Martine Charbonneau was in de wedstrijd de beste Dame door met duidelijk verschil haar landgenoten Madison Roy en Anika Bédard achter zich te laten.

Op de zondag ging de zege op de 40 kilometer naar de in het Canadese Ottawa woonachtige Mexicaan Sergio Almeralla. Almeralla had na 104 ronden op Anneau Gaétan-Boucher een voorsprong van 100 meter op Jim Cornell. Youri Juteau moest dit maal genoegen nemen met de derde plek. Bij de Dames ging de zege naar Suzanne Dionne die Catherine Kwiecien en Marie-Pierre Parent naar de tweede en derde plek verwees. Opgemerkt mag worden dat Marie-Pierre Parent in 2006 als biathlete voor Canada aan de Olympische Spelen van Turijn deelnam.

Bekijk ook:

Uitslag 40km Dames
Uitslag 40 km Heren
Uitslag 25km Dames
Uitslag 25km Heren