Schaatspeloton.nl - Nieuws - Assense Dick van Gangelenpunten voor Bob de Vries en Maria Sterk

Assense Dick van Gangelenpunten voor Bob de Vries en Maria Sterk

geplaatst zaterdag 5 december 2009 om 23:05:09 op Schaatspeloton.nl

Lex Cazemier heeft in Assen als jurylid van de Dick van Gangelen Trofee de meeste punten toebedeeld aan Bob de Vries (BAM Schaatsteam) en Maria Sterk (Cowhouse International). Maria Sterk neemt door de punten nu solo de leiding in de prijs voor Marathonschaatser van het Jaar. Bob de Vries komt, ook door de vijf bonuspunten voor de dagzege, tot op drie punten van leider Ingmar Berga (ex-DSB Bank).

JURYRAPPORTEN

HEREN:

Bob de Vries stal de show op deze Sinterklaasdag in Assen, deed de harten van het publiek sneller kloppen met vooral een fantastische finale, waarin hij na een ronde voorsprong wegreed bij zijn drie medevluchters, die hij liet staan alsof ze aan het ijs vastgevroren zaten. Kurt Wubben verkeerde in grote vorm, maar mocht niet naar de kopgroep rijden omdat zich daarin een teamgenoot bevond. Het laatste punt was voor Jens Zwitser, die altijd (mee) in de aanval gaat en het schaatsen voor het publiek altijd weer aantrekkelijk maakt.

Jurpunten:
1 Bob de Vries 5
2 Kurt Wubben 3
3 Jens Zwitser 1

Podiumpunten:
1 Bob de Vries 5
2 Douwe de Vries 3
3 Willem Hut 1

DAMES:
In een teleurstellende, bijna slaapverwekkende wedstrijd was Maria Sterk nog een van de weinige lichtpuntjes. Hoewel ze zich voornamelijk richtte op de tussensprints, deed ze toch een aantal keren mee in de demarrages, had scherp het overzicht en hield de controle in de wedstrijd. Mireile Reitsma rijdt met de week beter en is aan een sterke comeback bezig na haar zwangerschap. Janneke Ensing maakte ook nu weer indruk. Ze is een absolute verrijking voor het marathonschaatsen en zou daar ook maar voluit voor moeten kiezen.

Jurypunten:
1 Maria Sterk. 5
2 Mireille Reitsma 3
3 Janneke Ensing 1

Podiumpunten:
1 Carla Zielman 5
2 Anniek ter Haar 3
3 Erna Kijk in de Vegte 1

PLOEGEN:
Eigenlijk is bij de dames Landjuweel de enige echte ploeg die zich als een compleet team op het ijs gedraagt en een tactiek uitvoert zoals ploegleider Alida Pasveer dat graag wil. De rest hangt toch voornamelijk als wat los zand aan elkaar en doet in elk geval weinig om er echte wedstrijd van te maken. De hoop is vooral gevestigd op nieuwkomer Leontien.nl, een frisse ploeg die wel lijkt te begrijpen waar het om gaat. Bij de mannen was het opnieuw het team van BAM dat met overtuiging de punten voor het ploegenklassement verdiende.

Jurypunten Herenploegen
1 BAM 5

Jurypunten Damesploegen
1 Landjuweel 5