Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sinterklaaszeges voor Bob de Vries en Carla Zielman

Sinterklaaszeges voor Bob de Vries en Carla Zielman

geplaatst zaterdag 5 december 2009 om 21:26:37 op Schaatspeloton.nl

Bob de Vries (BAM Schaatsteam) en Carla Zielman (Pro Horeca) hebben vanmiddag in Assen de negende wedstrijd in de Marathon Cup op hun naam geschreven. De Vries reed in de, vanwege Sinterklaas vervroegde, marathon in de finale solo weg uit een kopgroep van drie. Douwe de Vries (Adformatie) en Willem hut (BAM Schaatsteam) legde beslag op de tweede en derde plaats.

Zielman opnieuw oppermachtig met snelle laatste ronde
Carla Zielman (Pro Horeca) heeft in dameswedstrijd op De Smelt haar sprintzege van vorige week in Amsterdam succesvol navolging gegeven. Al het hele seizoen toont Zielman dat zij verreweg de snelste laatste ronde kan rijden. Ook in Assen profiteerde de Nederlands Kampioen op natuurijs hier volop van. De laatste ronde van de massasprint, die nodig was omdat de weinige aanvallers niet succesvol waren, legde Zielman zeventiende van een seconde sneller af dan wie ook in het damespeloton. Daarmee kon ze ogenschijnlijk zonder veel moeite haar derde zege van het seizoen behalen. Anniek ter Haar (Ripca/Aavas Groep) verving op het podium netjes haar vanwege een naar de langebaan verlegde focus afwezige ploeggenote Irene Schouten (Ripca/Aavas Groep). Ter Haar troefte op de stteep Erna Kijk in de Vegte (Landjuweel) af en legde zo beslag op de tweede plaats.

Klassementsleidster Mariska Huisman (viks Parket) kwam er in Assen in de massasprint met een tiende plaats niet aan ten pas. Voor het klassement doet ze echter wel goede zaken doordat haar belangrijkste concurrente, Maria Sterk (Cowhouse International) zowel in de tussensprints als ook in de daguitslag (elfde) punten op de West-Friezin verloor. Carla Zielman vervangt door haar zege de vanwege haar ongeval afwezige Daniƫlle Bekkering (BTN de Haas/Onlineveilingmeester.nl) op de derde plek in het tussenklassement.

Bob de Vries solo naar de zege
In de Topdivisie presenteerde klassementsleider Bob de Vries (BAM Schaatsteam) zich als de sterkste man van het peloton. De Vries maakte onderdeel uit van een viermanskopgroep met verder ook zijn ploeggenoot Willem Hut, Joost Juffermans (TNT Express) en Douwe de Vries (Adformatie). Dit viertal pakte in de tweede helft van de wedstrijd een ronde voorsprong op het peloton waarna zij konden gaan strijden om de zege. Nadat Pieter Jan van Eck (Van Werven) de sprint van het peloton had gewonnen door Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels) in de groepssprint af te troeven begon een finale waarin Bob de Vries solo op weg ging naar de zege. Met zijn altijd belangrijke ploeggenoot Willem Hut achter zich behield De Vries de gemaakte voorsprong om met 50 meter verschil pas de tweede zege van het seizoen op te eisen. Achter de Haulenaar sprintte Douwe de Vries naar de tweede en Willem hut naar de derde plek. Joost Juffermans eindigde op de vierde plek als enige van de vluchtgenoten naast het podium.

Natuurlijk deed Bob de Vries met zijn zege goede zaken voor zijn klassementsleiding in de Marathon Cup. Met een verschil van 49,2 punten op Sjoerd Huisman heeft De Vries een riante voorsprong. Met een plek op de reservelijst voor de World Cupwedstrijden in Salt Lake City zou hij zomaar eens kunnen besluiten de oversteek te wagen zonder veel pijn voor zijn klassement.

Bekijk ook:

Uitslag Top Divisie
Uitslag Dames
Uitslag Eerste Divisie