Schaatspeloton.nl - Nieuws - Geen schorsing voor Michaud en Stuut

Geen schorsing voor Michaud en Stuut

geplaatst vrijdag 4 december 2009 om 09:10:09 op Schaatspeloton.nl

De rode kaarten van Sandor Stuut (Vlasman) en Cédric Michaud (Nefit HR Ketels) die zij tijdens derde Marathon Cupwedstrijd in Amsterdam opliepen krijgt verder geen gevolgen. De tuchtcommissie van de KNSB heeft gisteren besloten dat niet bewezen is dat Stuut inderdaad een slaande beweging heeft gemaakt naar Michaud. Het schikkingsvoorstel van twee wedstrijden schorsing is hiermee voor beide van de baan.

Een bochtencommissaris van de KNSB was de enige die het vermeende vergrijp had gezien. Beide schaatsers werden meteen van het ijs gestuurd. Sandor Stuut negeerde dit en finishte de wedstrijd in Amsterdam nog als achtste. Hij werd echter direct na de wedstrijd uit de uitslag genomen. Nefit HR Ketels-ploegleider Gerjan Woelders liet na de uitspraak tegenover het ANP weten te verwachten dat de KNSB-regels nu drastisch moet gaan aanpassen. "Want dit kan zo niet langer. Je kunt geen jongens vroegtijdig uit de wedstrijd halen die niks hebben gedaan. Als er al een incident is, ga dan na de wedstrijd hoor en wederhoor toepassen. Het klassement is nu om zeep geholpen. De jongens mochten niet meer voor de klassementspunten strijden. Het is een grote schande."

Ingmar Berga (ex-DSB Bank), die in Den Haag tijdens de Marathon Cup twee gele kaarten kreeg, werd door de tuchtcommissie wel voor een wedstrijd geschorst.