Schaatspeloton.nl - Nieuws - DvG-jurybeloning voor Jens Zwitser en Erna Kijk in de Vegte

DvG-jurybeloning voor Jens Zwitser en Erna Kijk in de Vegte

geplaatst zondag 15 november 2009 om 21:51:29 op Schaatspeloton.nl

Jens Zwitser (ex-DSB Bank) en Erna Kijk in de Vegte (Landjuweel) zijn na de zesde Marathon Cup in Den Haag uitgeroepen tot Rijder van de Dag. De Dick van Gangelen Trofeejury gaven in de persoon van Ineke en Jan Kooiman het maximale puntenaantal aan de twee aanvallers. Ingmar Berga (ex-DSB Bank) en Elma de Vries (Jaap.nl) blijven het klassement leiden.

JURYRAPPORTEN

HEREN:

Het Haagse publiek kreeg door de heren in de Topdivisie een boeiende wedstrijd voorgeschoteld. Er waren veel uitlooppogingen waarin de gebroeders Zwitser vaak het voortouw namen. Steeds werden zij door het peloton - dat op het laatst sterk uitgedund was - tot de orde geroepen. Ook Cédric Michaud was meerdere keren de initiatiefnemer voor een ontsnapping. Jens en Ralf Zwitser en Cédric Michaud hadden het meeste recht op de punten van de jury.

Jurypunten
1 Jens Zwitser 5
2 Ralf Zwitser 3
3 Cédric Michaud 1

Podiumpunten
1 Arjan Stroetinga 5
2 Bob de vries 3
3 Sjoerd Huisman 1

DAMES:
Een aantrekkelijke wedstrijd waarin diverse kopgroepen er helaas niet in slaagden een voorsprong van betekenis te nemen. Vooral het beulswerk van Kitty Meeth zorgde ervoor dat de kopgroepen steeds weer ingerekend werden en door het hoge tempo moesten veel rijdsters de strijd voortijdig staken. In alle ontsnappingen was Erna Kijk in de Vegte steeds zeer actief en zij verdiende de meeste punten. Ook Helen Tuitert - van Goozen en Irene Schouten hadden er recht op in de punten te vallen.

Jurypunten
1 Erna Kijk in de Vegte 5
2 Helen Tuitert-Van Goozen 3
3 Irene Schouten 1

Podiumpunten
1 Carla Zielman 5
2 Mariska Huisman 3
3 Irene Schouten 1

PLOEGEN:
De altijd actieve en controlerende BAM ploeg deed ook in deze wedstrijd weer van zich spreken en wist in de massasprint Arjan Stroetinga in stelling te brengen voor de eindzege. De ploeg onderscheidde zich het meest en verdiende de punten van de jury. Landjuweel was de meest opvallende ploeg bij de dames en kreeg daarom de punten.

Jurypunten Herenploegen
1 BAM 5

Jurypunten Damesploegen
1 Landjuweel 5