Schaatspeloton.nl - Nieuws - Tweede etappe verreden in 6-Banentoernooi en Noord-Oost Competitie

Tweede etappe verreden in 6-Banentoernooi en Noord-Oost Competitie

geplaatst maandag 9 november 2009 om 22:36:20 op Schaatspeloton.nl

Zondagavond hebben de regionale marathoncompetities het 6-Banentoernooi en de Noord-Oost Competitie hun tweede etappe van het seizoen beleefd. In Groningen waren Johan Knol (C1 Divisie), Aggie Walsma (Dames) en Sjouke Hellinga (Masters) het sterkst in de Noord-Oost Competitie. In de zustercompetitie, het 6-Banentoernooi, wonnen Lucas Bisschop (C Divisie), Maud Wijtkamp (Dames) en Arjan Bakker (Masters) op de Haarlemse Kennemerlandijsbaan.

In het Groningse Kardinge ging de zege op het hoogste C Divisieniveau naar Johan Knol. De 19-jarige was op zijn thuisbaan na 60 ronden het sterkst van een viermanskopgroep. Ruurd Dijkstra eindigde achter Knol op de tweede plaats. Piet Hijlkema, winnaar van de eerste etappe, eindigde in Groningen als derde en behield zo de leiding in het tussenklassement. Ard Veneman eindigde als enige van de kopgroep naast het podium. Ook bij de Dames legde de winnares van de eerste wedstrijd beslag op de derde plek om zo de leiding in het klassement te houden. Corina Strikwerda moest winnares Aggie Walsma en nummer twee Froukje Wiersma in de eindsprint voor laten gaan. Ook Jacob Drenth hield zich bij de Masters aan de routine, ook hij kwam als winnaar uit de eerste wedstrijd als nummer drie over de eindstreep. Hij deed dit als lid van een kopgroep van elf rijders die een ronde voorsprong pakte op het peloton. De zege ging bij de Masters naar Sjouke Hellinga die daarvoor Rinke de Jong achter zich moest laten.

In Haarlem was de winst in de C Divisie voor Lucas Bisschop. De 18-jarige rijder uit Oude Wetering kwam solo als winnaar over de streep, met een kleine voorsprong op het jagende peloton waarin Arno Veenstra naar de tweede plek sprintte. Mathijs Dirksen legde beslag op de derde podiumplek. Lucas Bisschop nam door zijn zege de eerste plek in het tussenklassement over van Simon Schouten die in Haarlem niet in actie kwam. Bij de Dames was het thuisrijdster Maud Wijtkamp die zich het sterkste toonde in de finale. Achter Wijtkamp ging de tweede plaats naar Manouk van Emmerik die Emma Engbers in de sprint om de tweede plek net aftroefde. De Masters zagen een groep van vier rijders een ronde voorsprong pakken. In de finale was het Arjan Bakker die de zege pakte. Hij zag zich op het podium geflankeerd door Stan Nelissen en Dirk Dijksman die als nummer twee en drie finishte, Frans Biemond eindigde als enige van kopgroep naast het podium.