Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dick van Gangelenpunten voor Ralf Zwitser en Mireille Reitsman

Dick van Gangelenpunten voor Ralf Zwitser en Mireille Reitsman

geplaatst zondag 8 november 2009 om 12:08:08 op Schaatspeloton.nl

De jury voor de Dick van Gangelen Trofee heeft in de persoon van Henri Ruitenberg sr. zaterdag in Deventer de meeste punten gegeven aan Ralf Zwitser (Adformatie) en Mireille Reitsma (Landjuweel). Leider Ingmar Berga (ex-DSB Bank) behield zijn voorsprong in het tussenklassement van de Marathonschaatser van het Jaarprijs. Elma de Vries (Jaap.nl) zag Maria Sterk (ex-DSB Bank) iets dichterbij komen.

JURYRAPPORTEN

HEREN:

Voor de hoogste score was het lastig kiezen tussen Ralf Zwitser en Willem Hut. Zwitser was vooral in het eerste deel van de wedstrijd met zijn broer Jens heel actief en samen kozen zij keer op keer de aanval. Het echte Zwitserleven-gevoel. In de tweede helft van de koers maakte de onvermoeibare Willem Hut weer grote indruk als meesterknecht van BAM. De keuze viel toch op Zwitser. Jan Maarten Heideman toonde veel initiatief en met name als het peloton stil viel, koos hij regelmatig de aanval. Voor hem het laatste punt.

Jurypunten:
1 Ralf Zwitser 5
2 Willem Hut 3
3 Jan Maarten Heideman 1

Podiumpunten:
1 Arjan Stroetinga 5
2 Ingmar Berga 3
3 Gary Hekman 1

DAMES:
Bij de dames was het vooral de wedstrijd van de tussensprints, waarbij de ploegen van (ex-)DSB en Landjuweel de koers volledig controleerden. Aan de kant van Landjuweel groeide Mireille Reitsma, die sinds haar terugkeer van zwangerschapsverlof in alle wedstrijden totnogtoe in de voorste gelederen streed, uit tot de vrouw van de wedstrijd. Karin Maarse reed zeer aanvallend en verdiende met haar acties de drie punten. Het laatste punt was voor Mariska Huisman, die ook deze wedstrijd weer sterk koerste.

Jurypunten:
1 Mireille Reitsma 5
2 Karin Maarse 3
3 Mariska Huisman 1

Podiumpunten:
1 Bianca Roosenboom 5
2 Maria Sterk 3
3 Irene Schouten 1

PLOEGEN:
Bij de mannen was het geoliede team van BAM opnieuw de meest opvallende ploeg, die het spel tactisch tot in detail beheerst en uitvoert. Ze hielden van begin tot eind de wedstrijd onder controle. Bij de dames ging het controlerende spel vooral tussen de ploegen van (ex-)DSB en Landjuweel. De dames van ex-DSB deden dat weliswaar het beste, maar moesten de winst op de streep tenslotte toch aan Viks laten.

Jurypunten Herenploegen:
1 BAM 5

Jurypunten Damesploegen:
1 ex-DSB 5