Schaatspeloton.nl - Nieuws - Stroetinga en Roosenboon winnen in Deventer

Stroetinga en Roosenboon winnen in Deventer

geplaatst zaterdag 7 november 2009 om 21:42:28 op Schaatspeloton.nl

De vijfde wedstrijd in de Marathon Cup is in Deventer gewonnen door Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) en Bianca Roosenboom (Viks Parket). Stroetinga liet na 125 ronden op ijsbaan De Scheg Ingmar Berga (ex-DSB Bank) en Gary Hekman (Nefit HR Ketels) achter zich in een sprint van een uitgedund peloton. Voor Roosenboom was het de eerste zege op het hoogste niveau.

De dameswedstrijd kende na afloop van de massasprint, die opnieuw na 60 ronden de winnares moest aanwijzen, niet alleen een debuterende winnares maar ook een nieuwe podiumklant. Achter dagwinnares Bianca Roosenboom (Viks Parket), die nooit eerder een wedstrijd op het landelijke niveau won, en klassementsleidster Maria Sterk (ex-DSB Bank) eindigde de pas 17-jarige Irene Schouten (Ripca / Aavas Groep) op het dagpodium. Schouten hield daarmee haar streekgenote Mariska Huisman (Viks Parket) van het podium. Huisman had tijdens de wedstrijd in de tussensprints wel zodanig veel punten opgehaald dat zij ondanks een vierde plek in de daguitslag de Oranje leiderstrui overnam van Maria Sterk.

In de Top Divisie werd in tegenstelling tot de dameswedstrijd een harde en zware wedstrijd op het ijs gebracht. Uiteindelijk haalde na veel strijd, en zelfs een rode kaart voor Lars Hoogenboom (TNT Express), slechts 22 rijders de eindstreep. Hierin sprintte Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) naar zijn tweede zege van het seizoen. Stroetinga, die deze dagen vooral te maken heeft met de soap rond het Kazachstan-avontuur en de gevolgen dat dat heeft voor zijn Nederlanderschap, liet in de sprint Ingmar Berga (ex-DSB Bank) en Gary Hekman (Nefit HR Ketels) achter zich. In het klassement deed leider Bob de Vries (BAM Schaatsteam) goede zaken. Ondanks dat de Fries de wedstrijd niet op het podium volbracht liep hij dankzij tussensprintpunten uit op de meest naaste belagers. Bart de Vries (Team Windkr88) zag in de strijd om het Wit Pieter Jan van Eck (Van Werven) enkele punten dichterbij komen.

Bij de Eerste Divisiewedstrijd ging de zege naar Casper Helling (Van Werven). De natuurijsspecialist was in de finale het sterkst van een omvangrijke kopgroep met een ronde voorsprong. Eerste Divisierijder Robert van Dalen (Sport 2000 Stehmann) legde achter Helling beslag op de tweede plaats, Engbert de Vegt (BWaste International) completeerde het podium. Frederik Nauta (Schaatsteam Bolsward) staat ook na de wedstrijd op De Scheg nog in de Oranje leiderstrui.