Schaatspeloton.nl - Nieuws - 6-Banentoernooi van start met zeges voor Schouten, Lute en Sluijs

6-Banentoernooi van start met zeges voor Schouten, Lute en Sluijs

geplaatst zondag 1 november 2009 om 21:26:04 op Schaatspeloton.nl

In Hoorn is zaterdagavond het 6-Banentoernooi van start gegaan. De eerste etappe van de regionale competitie van de gewesten Noord-Holland/Utrecht en Zuid-Holland werd op IJsbaan de Westfries gewonnen door Simon Schouten (C Divisie), Jolinda Lute (Dames) en Gerard Sluijs (Masters). De competitie vindt ook dit jaar plaats over 12 wedstrijden op de zes ijsbanen die het westen van Nederland rijk is.

De eerste wedstrijd in de C Divisie van het 6-Banentoernooi ging naar de 18-jarige Simon Schouten. Schouten, die vorig seizoen aan enkele landelijke Eerste Divisiewedstrijd mocht deelnemen als gastrijder, liet na 50 ronden Antoine de Schipper en Sjaak Schipper achter zich. Geen rijder behaalde bij de C-rijders een ronde voorsprong waardoor de snelle Simon Schouten de zege kon opeisen. Ook bij de regionale Dames was er van een rondebonus geen sprake. Hier was het de 21-jarige Limmense Jolinda Lute die de overwinning behaalde. Lute verwees daarbij Imme Kampen naar de tweede en Maud Wijtkamp naar de derde plaats. Bij de Masters werd het podium bevolkt door winnaar Gerard Sluijs die zich geflankeerd zag door Jan Westveen en Marcel Kooy die respectievelijk als nummer twee en drie de finish gepasseerd waren.

In het 6-Banentoernooi zijn dit seizoen geen tussensprint te verdienen waardoor de dagwinnaars Hoorn konden verlaten als de eerste klassementleiders van het seizoen 2009/2010. Aan staande zondag zullen ze in Haarlem deze positie moeten proberen te verdedigen in de tweede wedstrijd van de competitie.