Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ingmar Berga neemt leiding Dick van Gangelen Trofee

Ingmar Berga neemt leiding Dick van Gangelen Trofee

geplaatst zondag 1 november 2009 om 17:37:42 op Schaatspeloton.nl

De jury voor de Dick van Gangelen Trofee heeft zaterdag de meeste punten gegeven aan Ingmar Berga (ex-DSB Bank) en Jolanda Spruit (Team Bekkering). Door zijn vijf jurypunten en de drie bonuspunten voor de tweede plek in de daguitslag neemt Ingmar Berga de leiding in de Dick van Gangelen Trofee over van Willem Hut (BAM Schaatsteam). Elma de Vries (Jaap.nl) blijft bij de Dames leiden.

JURYRAPPORTEN

HEREN:

In deze bizarre, knotsgekke wedstrijd, waardoor het marathonschaatsen zo uniek is, was Ingmar Berga de absolute smaakmaker. Hij nam initiatieven, viel aan, verdedigde en was voor de jury de man van de wedstrijd. Kurt Wubben maakte indruk door de manier waarop hij na een val weer wist terug te komen bij de groep en een hoofdrol speelde in de finale. Voor wat het laatste jurypunt betreft won Bob de Vries het nipt van een indrukwekkende Jens Zwitser.

Jurypunten:
1 Ingmar Berga 5
2 Kurt Wubben 3
3 Bob de Vries 1

Podiumpunten
1 Bob de Vries 5
2 Ingmar Berga 3
3 Kurt Wubben 1

DAMES:
Niet alleen maar voor de hand liggende namen in het winnende rijtje van de DVG-jury. Jolanda Spruit was de favoriet van de jury, omdat ze regelmatig zelf in de aanval ging en tenslotte haar kopvrouw Daniƫlle Bekkering uitstekend afzette voor de eindsprint.. Mireille Reitsma is sinds haar terugkeer in het peloton, na haar zwangerschap, al vanaf de eerste wedstrijd weer volop in de aanval. Marjon Spijkerman verdient een punt omdat ze veel van voren te zien was.

Jurypunten:
1 Jolanda Spruit 5
2 Mireille Reitsma 3
3 Marjon Spijkerman 1

Podiumpunten:
1 Mariska Huisman 5
2 Carla Zielman 3
3 Daniƫlle Bekkering 1

PLOEGEN:
Bij de dames was het voor de jury moeilijk kiezen tussen Team Bekkering en Landjuweel. De rijdsters van de voormalige Frisia-ploeg waren vooral bezig met de puntensprints, de dames van Landjuweel waren in het algemeen meer bij acties, kopgroepen en aanvallen betrokken. Daarom gaan de punten toch naar Landjuweel. Bij de heren speelden TNT, BAM en ex-DSB zich nadrukkelijk in de kijker. De punten gingen tenslotte naar het meest strijdlustige team en dat was voor de jury ex-DSB.

Jurypunten Herenploegen
1 ex-DSB 5

Jurypunten Damesploegen
1 Landjuweel 5