Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hijlkema, Strikwerda en Drenth beginnen Noord-Oost Competitie met zege

Hijlkema, Strikwerda en Drenth beginnen Noord-Oost Competitie met zege

geplaatst maandag 26 oktober 2009 om 19:55:45 op Schaatspeloton.nl

Zondagavond is in Heerenveen de Noord-Oost Competitie van start gegaan. De regionale competitie van de gewesten Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel bestaat dit seizoen opnieuw uit 10 wedstrijden. De eerste wedstrijd in de competitie werd op het ijs van Thialf gewonnen door Piet Hijlkema (C Divisie), Corina Strikwerda (Dames) en Jacob Drenth (Masters). Het drietal is logischerwijs ook de eerste klassementsleiders in hun categorie.

In de C Divisie was de 39-jarige oud-A-rijder Piet Hijlkema oppermachtig. Hijlkema slaagde er als enige rijder in twee ronden voorsprong te nemen op het peloton. Al voor de finale was de Fries dus al zeker van de zege in de eerste etappe van de Noord-Oost Competitie. Achter Hijlkema was de 17-jarige Ruurd Dijkstra de snelste van de achtervolgende groep van twaalf rijders die een ronde voorsprong had op het peloton. Dijkstra legde zo beslag op de tweede plaats, Kevin Spithorst die als derde eindigde.

Bij de Dames slaagde er geen enkele rijder in een ronde voorsprong te pakken op de grote groep. Na 40 ronden kon Corina Strikwerda als winnares juichend over de streep komen. De 20-jarige Veenwoudse verwees Ria Westenbroek en Leonie Lubbinge naar de tweede en derde plek. Bij de Masters was het het tweetal Eppie Wiersema en Jacob Drenth die de wedstrijd maakte. Het Groningse duo pakte een ronde op het peloton en konden onder elkaar uitmaken wie de zegebloemen kon gaan ophalen. Het was uiteindelijk Jacob Drenth die de zege behaalde en zo de eerste klassementsleider van het seizoen werd. Hij werd op het podium geflankeerd door Wiersema die als tweede eindigde en Sjouke Hellinga die als eerste van het peloton de derde podiumplek bezette.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames Regionaal
Uitslag C Divisie