Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hut en Meeth met Dick van Gangelenpunten beloond

Hut en Meeth met Dick van Gangelenpunten beloond

geplaatst zondag 25 oktober 2009 om 22:16:43 op Schaatspeloton.nl

Kitty Meeth in de aanval.

Kitty Meeth in de aanval. (bron: Schaatspeloton.nl)

De jury van de Dick van Gangelen Trofee heeft zaterdag in Amsterdam de meeste punten voor de Dick van Gangelen Trofee toegekend aan Willem Hut (BAM Schaatsteam) en Kitty Meeth (ex-DSB Bank). De juryleden Sonja Groot en Bert Verduin zagen in dit tweetal de smaakmakers van de avond. Willem Hut neemt met de vijf jurypunten de leiding in het Dick van Gangelenklassement.

JURYRAPPORTEN

HEREN:
De enige open baan in Nederland en dan regent het dus. De rijders hebben er niet vaak meer mee te maken, maar voor een boeiend wedstrijdverloop was het geen garantie. De meeste spanning zat in de vraag of ieders auto er na afloop nog stond want de politie was ondanks het slechte weer actief met wegslepen. De wedstrijd kende als belangrijkste wapenfeit een ontsnapping van Willem Hut (aan hem lag het zeker niet ), Sandor Stuut en Ralf Zwitser.
Het drietal werkte goed samen totdat Jan Maarten Heideman er knap naar toe sprong en de rest weigerde hem naar de winst te brengen. De wedstrijd eindigde daarna in een massasprint.

Jurypunten:
1 Willem Hut 5
2 Sandor Stuut 3
3 Ralf Zwitser 1

Podiumpunten
1 Karlo Timmerman 5
2 Bob de Vries 3
3 Sjoerd Huisman 1

DAMES:
Op een regenachtige maar windstille avond in Amsterdam werd de dameswedstrijd over 60 ronden verreden. Gedurende de wedstrijd werden enkele uitlooppogingen gedaan door een actieve Mireille Reitsma. Ook Bauke Haarlink probeerde meerdere malen te ontsnappen. Kitty Meeth liet zich in de slotfase van de wedstrijd goed zien op haar thuisbaan door 10 ronden voor het eind een demarrage te plaatsen. De ontsnapping liep helaas op niets uit zodat het tenslotte uitdraaide op een massasprint.

Jurypunten:
1 Kitty Meeth 5
2 Bauke Haarlink 3
3 Mireille Reitsma 1

Podiumpunten:
1 Mariska Huisman 5
2 Maria Sterk 3
3 Daniƫlle Bekkering 1

PLOEGEN:
Doordat er onderweg tussensprints zijn waarbij belangrijke punten voor het klassement zijn te verdienen is het voor ploegen belangrijk om daar goed mee om te gaan. TNT is daar zeer bedreven in Helaas was de kopman Cees Juffermans niet fit maar toch verdiende TNT de punten voor de beste ploeg.
Bij de dames probeerde de ploeg Ripca Aavas door een aantal keren in de aanvkl te gaan nog wat te maken van de niet meest attractieve wedstrijd in Amsterdam en mag daarom de DVG-punten bijschrijven.

Jurypunten Herenploegen:
1 TNT 5

Jurypunten Damesploegen:
1 Ripca Aavas 5

Bekijk ook:

Karlo Timmerman en Mariska Huisman winnen in nat Amsterdam (24 oktober 2009)