Schaatspeloton.nl - Nieuws - Vervangen DSB Bank kost KNSB enkele tienduizenden euro's

Vervangen DSB Bank kost KNSB enkele tienduizenden euro's

geplaatst donderdag 22 oktober 2009 om 13:55:11 op Schaatspeloton.nl

De KNSB doet voor hoe DSB Bank af te plakken.

De KNSB doet voor hoe DSB Bank af te plakken. (bron: KNSB)

Het verwijderen van de reclame-uitingen van marathonhoofdsponsor DSB Bank zal de KNSB enkele tienduizenden euro’s kosten. Alle logo’s van de failliete bank op huldigingsjacks, leiderspakken, interviewwanden, boarding, posters en programmaboekjes worden vervangen. Daarnaast krijgen de landelijke marathonschaatsers de komende dagen een lapje stof opgestuurd om de uiting van DSB Bank op het pak te kunnen afdekken.

Het lapje, in de kleuren van de beennummers geel, wit en blauw, moet over de beenreclame van DSB Bank worden genaaid. De schaatsbond kiest voor de lapjesvariant vanwege de lage kosten. "Het zogeheten instrijken van een blanco logo op de pakken is veel te duur", zei marathoncoördinator Teun Breedijk donderdag tegen persbureau ANP.

De KNSB maakt de komende dagen meer kosten voor het verwijderen van de reclame-uitingen van de DSB Bank. Alle logo's op huldigingsjacks, leiderspakken, interviewwanden, boarding, posters en programmaboekjes worden vervangen. De totale kosten bedragen volgens Breedijk enkele tienduizenden euro's. Desondanks gaat de competitie dit seizoen gewoon door. "We zijn op zoek naar een nieuwe sponsor. Tot die tijd wordt er om de 'Marathon Cup' gestreden", aldus Teun Breedijk tegenover het nationale persbureau.