Schaatspeloton.nl - Nieuws - Willem Hut en Elma de Vries door Dick van Gangelenjury beloond

Willem Hut en Elma de Vries door Dick van Gangelenjury beloond

geplaatst zondag 18 oktober 2009 om 15:48:57 op Schaatspeloton.nl

De drie Dames die van de jury de meeste punten kregen voor de Dick van Gangelen Trofee hier in de aanval, vlnr Maria Sterk (DSB Bank), Mireille Reitsma (Landjuweel) en Elma de Vries (Jaap.nl).

De drie Dames die van de jury de meeste punten kregen voor de Dick van Gangelen Trofee hier in de aanval, vlnr Maria Sterk (DSB Bank), Mireille Reitsma (Landjuweel) en Elma de Vries (Jaap.nl). (bron: Schaatspeloton.nl)

Bij de tweede DSB Bank Cup heeft de Dick van Gangelen Trofeejury in de persoon van Petra Grimbergen en Janette Bron de meeste punten gegeven aan Willem Hut (BAM Schaatsteam) en Elma de Vries (Jaap.nl). Ingmar Berga (DSB Bank) en Elma de Vries gaan na de wedstrijd in Thialf aan de leiding in de tussenstand voor de prijs van Marathonschaatsers van het Jaar.

Juryrapporten:

HEREN:

De jury zag een fraaie wedstrijd, waarbij de teams van Renault en Vlasman meteen al in het begin heel attent reden. Niettemin bleef het in de eerste twintig ronden van de koers bij wat kleine uitlooppogingen. Kurt Wubben opende daarna de aanval. Er volgde een koers (gemiddelde snelheid 46,4 km!) met prachtig ploegenspel, waarin Willem Hut namens BAM een hoofdrol vervulde en keer op keer zijn onuitputtelijke kracht toonde. Ook Douwe de Vries reed heel sterk en verdiende daarmee overtuigend punten, zoals ook Kurt Wubben niet op het jurylijstje mocht ontbreken.

Jurypunten:
1 Willem Hut 5
2 Douwe de Vries 3
3 Kurt Wubben 1

Podiumpunten:
1 Arjan Stroetinga 5
2 Douwe de Vries 3
3 Bob de Vries 1

DAMES:
Een zeer goede wedstrijd met veel strijd en een hoog tempo: gemiddelde snelheid 43 km! Vooral de vrouwen van Landjuweel lieten zich sterk zien en gingen om en om in de aanval. Met name bij de tussensprints werd er ‘met het mes tussen de tanden' gestreden. Na veel uitlooppogingen nam Elma de Vries tijdens een adempauze, twaalf ronden voor het einde, het initiatief om door te rijden met Reitsma, Sterk, Jolanda Spruijt (de hele wedstrijd sterk!) en Marleen Elstgeest.. De laatste twee haakten af en de drie sterksten verdeelden het podium èn de punten voor de DVG-trofee.

Jurypunten:
1 Elma de Vries 5
2 Maria Sterk 3
3 Mireille Reitsma 1

Podiumpunten:
1 Maria Sterk 5
2 Elma de Vries 3
3 Mireille Reitsma 1

PLOEGEN:
Vooral de vrouwen van Landjuweel maakten er een aantrekkelijke koers van door om en om in de aanval te gaan, waarbij met name Sandra 't Hart en de teruggekeerde Mireille Reitsma indruk maakten.
Bij de heren controleerde BAM de wedstrijd volledig en waren het vooral de meesterknechten Bertjan van der Veen en Willem Hut die voor schitterend ploegenspel zorgden. Niet voor niets werd Willem Hut ook individueel in deze koers door de jury van de Dick van Gangelen Trofee het hoogst beloond.

Jurypunten Herenploegen:
1 BAM 5

Jurypunten Damesploegen:
1 Landjuweel 5