Schaatspeloton.nl - Nieuws - Het peloton twittert over de zaak DSB

Het peloton twittert over de zaak DSB

geplaatst maandag 12 oktober 2009 om 23:58:00 op Schaatspeloton.nl

Het onder curatele stellen van DSB Bank heeft natuurlijk veel losgemaakt in het wereldje van het marathonschaatsen. Zoals alle grote gebeurtenissen tegenwoordig vielen ook over deze zaak een hoop reacties te lezen op Twitter. Hieronder kan je een samenvatting lezen van de meeste opvallende reacties die Schaatspeloton.nl op dit 'social network’ gevonden heeft in de afgelopen 12 uur sinds het nieuws bekend werd.

Verbazing
De eerste marathonschaatsster die op het nieuws reageerde via Twitter was Marianne van Leeuwen (Leontien.nl) die reageerde met een reactie die waarschijnlijk vele in en rond het peloton vanochtend hebben gehad. "oeps, dsb officieel onder curatele gesteld. Daar gaat de marathon competitie...". De Belgische langebaanschaatser, en voormalig marathonschaatsers, Kris Schildermans denkt vooral aan de rijders die bij DSB onder contract staan: "I hope the DSB speedskating-team can continue, now the sponsor has problems."

Pieter Lakeman
Ook over de rol van Pieter Lakeman bij het onder curatelen stellen reageren enkele schaatsers en volgers, eigenlijk allemaal in dezelfde toon als DSB-ploegleider Peter de Vries deed. Marianne van Leeuwen: "zou Pieter Lakeman zolangzamerhand geen spijt hebben van zn uitspraken? Volgens mij zijn nu wel meer mensen gedupeerd". Trouw marathonvolger Henk Jan Kruithof vat het op zijn Twitterpagina met enige vraagtekens als volgt samen "Pieter Lakeman, 2000 tokkies, Volkskrant en Nova slopen DSB bank. Wat een rare wereld toch." Ook Adformatie-rijder Karlo Timmerman bracht in deze zijn gedachten verbazing naar voren: "Jammer dat sommige mensen die zich econoom mogen noemen zulke idiote dingen doen."

Relativering
Tegenover de verontwaardiging stonden ook enkele relativerende reacties. Zo praat Femke Roemer over de rare situatie die is ontstaan: "Raar om met n pak te schaatsen waar in koeieletters DSB op staat die nu onder curatele staat. Gelukkig staat iig mijn geld niet bij de DSBbank". Henk Jan Kruithof ziet zelfs enig voordeel aan het hele gebeuren: "Enige voordeel is dat het witte pak nu ook echt wit is." Jaap Ketelaar is blij dat hij vrijdag tenminsten nog iets heeft meegemaakt: "Kan tenminste zeggen dat ik in het DSB stadion ben geweest..." hiermee verwijzend naar de opening van het marathonseizoen die zaterdag in het stadion van AZ werd gehouden.

Astana, DNB of Unox?
Zulke situaties brengen ook vaak creativiteit in mensen boven. Verschillende Twitteraars zien al vervangers voor DSB Bank als competitiesponsor. Zo vraagt Jouke Hoogeveen zich af: "Misschien kan astana de competitie sponsoren?", hiermee verwijzend naar de overstap van verschillende marathonschaatsers naar de Kazachse nationaliteit. Een van die nieuwe ‘Kazachen', Rob Hadders (Equipe Renault Eco2), ziet juist in de Nationale bank van zijn voormalige Nederlandse thuisland een optie: "DSB zo goed als failliet, zaterdag DNB boven de beennummers?!". Het oude vertrouwde Viks Parket dat nu ook met zijn schaatsploeg op Twitter is vertegenwoordigd duikt terug in de tijd dat zij als sponsor begonnen om een nieuwe competitiesponsor te vinden: "wat is de toekomst van de marathoncompetitie?? Misschien wil het altijd betrouwbare Unox ons in deze barrekoude tijden ondersteunen.."

Bekijk ook:

Schaatspeloton.nl op twitter