Schaatspeloton.nl - Nieuws - Oud-schaatser Yury Kokhanets vermist

Oud-schaatser Yury Kokhanets vermist

geplaatst woensdag 7 oktober 2009 om 21:32:17 op Schaatspeloton.nl

Yury Kokhanets als langebaanschaatser

Yury Kokhanets als langebaanschaatser (bron: Meijco.nl)

De Russische politie is op dit moment hard op zoek naar de plotseling vermiste Yury Kokhanets. Kokhanets, voormalig langebaanschaatser en in het seizoen 2006/2007 voor Viks Parket weinig succesvol actief als marathonschaatser, werd een maand geleden voor het laatst gezien nabij het Russische Ust-Mana. Dit meldt de Russische staatskrant Rossiyskaya Gazeta. De opsporingsdienst van de Krasnoyarsk provincie heeft de beste agenten op de zaak gezet.

Yury Kokhanets is sinds een ruime maand vermist toen hij niet aankwam bij een afspraak met een vriend. Ooggetuigen hebben Kokhanets voor het laatst gezien nabij het plaatsje Ust-Mana een paar kilometer van de provinciehoofdstad Divnogorsk. Hij was toen lopend op weg in de richting van die plaats. Vanaf dat moment ontbreekt elk spoor van Kokhanets die drie maal voor Rusland uit kwam op de Olympische Spelen. In 2006/2007 schreef Kokhanets zich in als lid van het Viks Parket marathonschaatsteam om deel te nemen aan de Nederlandse marathons. Hij had duidelijk moeite om de overstap te maken en hield het na enkele wedstrijd voor gezien. Kokhanets klasseerde zich in één Nederlandse marathon, de eerste wedstrijd van het seizoen, waarin hij als 80e eindigde. Later in het jaar deed hij nog mee aan de Estse Kalevipoeg marathon waar hij als elfde eindigde.

Wat het onderzoek van de politie naar de vermissing van de 37-jarige Rus ingewikkeld maakt is dat Kokhanets slechts voor een kort bezoek in de Krasnoyarsk provincie was. Sinds enkele jaren woont Kokhanets in Berlijn. Daarnaast heeft hij ook nog familie in Kazachstan.

Bekijk ook:

Yury Kokhanets
Het artikel in de Rossiyskaya Gazeta (in Russisch)