Schaatspeloton.nl - Nieuws - BWaste International hoofdsponsor Schaats- en Skeelerteam Fryslân

BWaste International hoofdsponsor Schaats- en Skeelerteam Fryslân

geplaatst zaterdag 26 september 2009 om 14:20:16 op Schaatspeloton.nl

De mensen achter de Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslân zijn er in geslaagd om ook nog een hoofdsponsor te strikken voor hun Eerste Divisieteam. BWaste International zal als hoofdsponsor betrokken zijn bij het van team Sjaak de Wolff, Engbert de Vegt en de Zeeuwse broers Niels en Erwin Mesu. Het nieuwe team BWaste International is de opvolger van GIBO-BEKA dat afgelopen seizoen in de Eerste Divisie uitkwam.

Het team heeft slechts één wijziging ondergaan ten opzichte van verleden jaar. Andries Minderhoud, die terug is gekeerd naar het regionale niveau, is vervangen door een andere Zeeuw, Niels Mesu uit Middelburg. De pas 17-jarige Niels Mesu is de jongere broer van de 20-jarige Erwin Mesu die verleden seizoen al in de Eerste Divisie uitkwam voor GIBO-BEKA. De jongste van de broers wordt gezien als een groot talent. Hij werd op skeelers dit jaar Nederlands kampioen op de marathon bij de Beloften en won het HIC klassement. Hij mag dit jaar in de kleuren van BWaste International wennen aan het Eerste divisieniveau op het ijs. Zijn broer Erwin rijdt dus voor het tweede jaar in de Eerste Divisie en reed vorig jaar al een aantal podium plekken, waarbij de overwinning op zijn thuisbaan Breda een bijzondere ervaring was.

Als derde rijder staat Engbert de Vegt uit Ureterp aan het vertrek. De Vegt was vorig jaar een van de sterkste rijders van de Eerste Divisie, maar had de pech dat hij na afloop van het schaatsseizoen bij een wielerwedstrijd viel en zijn heup brak. Hij is nu weer volop in training, maar wanneer hij weer op zijn niveau van vorig jaar is moet worden afgewacht. Het team wordt gecompleteerd door Sjaak de Wolff uit Oudehaske. Deze superknecht verraste vriend en vijand bij het laatste NK door als 2e te eindigen, voor teamgenoot Engbert de Vegt. Het team staat onder leiding van Jan Ronald Wigarda en Harry de Wolff.

De in Deventer gevestigde hoofdsponsor BWaste International biedt een breed scala aan oplossingen voor afvalmanagement, zoals ondergrondse afvalcontainers, straatmeubilair, retour terminals enz.

Bekijk ook:

Sjaak de Wolff
Niels Mesu
Erwin Mesu
Engbert de Vegt