Schaatspeloton.nl - Nieuws - Voorlopige startlijsten 2009/2010 bekend gemaakt

Voorlopige startlijsten 2009/2010 bekend gemaakt

geplaatst zaterdag 4 juli 2009 om 22:48:33 op Schaatspeloton.nl

De KNSB heeft deze week de eerste versie van startlijsten voor het hoogste niveau bij de dames en heren bekend gemaakt. Bij de Heren hebben 15 ploegen zich geplaatst voor de Top Competitie. In het damespeloton, waar het komend seizoen voor het eerst verplicht zal zijn in een ploeg te rijden, hadden 2 juli zich 27 ploegen ingeschreven.

Voor de Top Divisie hadden zich zestien ploegen ingeschreven. Omdat slechts vijftien ploegen deel mogen uitmaken van het hoogste mannelijke marathonschaatsniveau viel het team van Choose 2 Achieve buiten de boot. De formatie van ploegleider Paul van der Ven kon op de deadline van 1 juli net te weinig punten inbrengen met de door hen vastgelegde rijders Hermen van der Wal, Bart Hakkeberg, Bram Bruschke, Gerard Nijgh, Ted Ooievaar en Jelmer Looijestein. Viks Parket dat op het laatste moment nog Rick van Leersum (Goesting.nl Schaatsteam) en Thijs Smit (Goesting Events) vastlegde plaatste zich als vijftiende en laatste ploeg voor de Top Divisie.

Naast Viks Parket zal de Top Divisie komend seizoen bestaan uit het BAM Schaatsteam, Adformatie, Vlasman, Nefit, DSB Bank, Team Windkr 88, Foekens, Van Werven, TNT Express, Groen Talent, BCT Schaatsteam, Renault, Groenehartsport.nl en Schaatsploeg Noord Nederland.

Bij de Dames zal het komende seizoen geen ruimte meer zijn voor sponsorloze en met een individuele sponsor rijdende rijdsters. In seizoen 2009/2010 moeten alle vrouwen onderdak hebben gevonden bij een formatie die in elk geval uit twee schaatssters bestaat. In de eerste voorlopige lijst die de KNSB presenteerde bevinden zich 3 maanden voor de start van het seizoen 87 rijdsters verdeeld voor 27 ploegen.

De eerste voorlopige startlijst voor de Eerste Divisie volgt waarschijnlijk volgende week.

Bekijk ook:

Voorlopige rijderslijst Dames 2009/2010
Voorlopige rijderslijst Heren Top Divisie 2009/2010