Schaatspeloton.nl - Nieuws - Leontien van Moorsel sponsort damesteam

Leontien van Moorsel sponsort damesteam

geplaatst donderdag 4 juni 2009 om 10:17:21 op Schaatspeloton.nl

Marianne van Leeuwen

Marianne van Leeuwen

Oud-wielerkampioene Leontien van Moorsel zal komend seizoen als sponsor haar opwachting gaan maken in het marathonschaatsen. Van Moorsel zal samen met haar man Michael Zijlaard onder de sponsornaam Leontien.nl een damesteam op het ijs gaan brengen. Dit melden zij up deze website. De formatie zal bestaan uit Marianne van Leeuwen, Heleen van Vliet, Lillian van Haaster en Eline Bavius.

Leontien.nl, dat ook al verantwoordelijk is voor een vrouwenwielerteam, zal zondag na de Leontien Ladies Ride in het Amsterdamse Olympisch Stadion de nieuwe vrouwenmarathonschaatsploeg presenteren. Bar-le-Duc zal als partner van Leontien.nl de ploeg mede sponsoren. De formatie zal onder aanvoering staan van Marianne van Leeuwen die afgelopen seizoen goed was met verschillende topklasseringen op natuurijs. Naast de 40-jarige Van Leeuwen zal de ploeg verder bestaan uit de afgelopen seizoen voor Groenehartsport.nl uitkomende Heleen van Vliet, Lillian van Haaster en Eline Bavius.

Leontien van Moorsel en haar man Michael Zijlaard, manager van de vrouwenwielerploeg Leontien.nl, begeven zich met deze verrassende stap in een volledig nieuwe wereld. "Dat we dit wielerseizoen zijn begonnen met een team dat mijn naam draagt, vond ik al geweldig. Maar dit spreekt me ook aan, hoor. Hopelijk krijgt het marathonschaatsen dankzij onze inspanningen de aandacht die het verdient," oordeelt Van Moorsel.

"Als deze meiden op dezelfde manier aan de weg timmeren als nu het geval is met onze wielrensters, vind ik het prima. Niemand had verwacht dat er al klinkende resultaten konden worden genoteerd. Laat de schaatssters van Leontien.nl de marathonwereld ook maar verrassen," zegt de Rotterdammer.

"Ik zet natuurlijk niet al te hoog in en snap best dat er straks ploegen rondrijden die beter zijn. Maar opnieuw terugkoppelend naar de fietsende meiden: met veel inzet en een serieuze benadering kun je ook al ver komen. Niet geschoten is altijd mis, hè. En ik zie dit initiatief als een mooie aansluiting op het wielrennen. In onze beleving draait het niet alleen om topresultaten afleveren, ook proberen we uit te dragen dat sporten – bewegen dus – goed en lekker is. Of dat nou op een fiets gebeurt, of op bevroren water, dat maakt niets uit."

Voor het kwartet schaatssters gaat een droom in vervulling aldus het bericht op Leontien.nl. Van Leeuwen, die pas een seizoen op het hoogste marathonniveau actief is, stond het voorbije seizoen als individueel rijdster geregistreerd. Door de wijziging van de KNSB-reglementen is het vanaf 2009 verplicht deel uit te maken van een ploeg. "Nadat ik werd benaderd, had ik al gauw contact met Heleen, Lillian en Eline. Die zochten een nieuw team en sprongen een gat in de lucht bij het horen van de plannen die Michael had," aldus Van Leeuwen, een succesvol internetonderneemster en marketingdeskundige.

Bekijk ook:

Heleen van Vliet
Lillian van Haaster
Eline Bavius
Marianne van Leeuwen