Schaatspeloton.nl - Nieuws - DSB Bank volgt Essent op als marathonhoofdsponsor

DSB Bank volgt Essent op als marathonhoofdsponsor

geplaatst dinsdag 19 mei 2009 om 16:32:19 op Schaatspeloton.nl

De KNSB heeft in DSB Bank een nieuwe hoofdsponsor van het marathonschaatsen gevonden. De bank van Dirk Scheringa volgt Essent op dat vele jaren als hoofdsponsor van de sport actief is geweest. Komend seizoen zal de Essent Cup worden omgevormd in de DSB Bank Cup. DSB Bank gaf wel aan na het volgende seizoen hierdoor te stoppen als ploegsponsor.

Essent geeft aan zich te willen gaan focussen op het langebaanschaatsen waar het energiebedrijf sponsor is van de World Cup. DSB Bank dat al vele jaren in verschillende vormen als sponsor betrokken is bij het marathonschaatsen neemt het stokje van Essent over. De Essent Cup zal vanaf komend seizoen door het leven gaan als de DSB Bank Cup. De DSB Bank Cup zal verreden gaan worden over 19 wedstrijden waarvan zeker vijf op de 5 kilometer lange ijsbaan FlevOnice. De schiftingssprint, die voor DSB-eigenaar Dirk Scheringa al lange tijd een doorn in het oog was, zal worden afgeschaft. De nieuwe DSB Bank Cup zal zaterdag 10 oktober 2009 van start gaan, de KNSB Cup zal komen te vervallen.

DSB Bank committeert zich voor drie jaar aan de marathonschaatssport met na afloop een optie van twee jaar voor verlenging. Gevolg van de beslissing van DSB Bank om hoofdsponsor van het marathonschaatsen te worden is wel dat ze zich na het volgende seizoen zullen terugtrekken als ploegensponsor. De rijders en rijdsters uit DSB Bankploegen zullen na een seizoen in de nieuwe DSB Bank Cup dus opzoek moeten naar een nieuwe ploeg.