Schaatspeloton.nl - Nieuws - SWS-voorzitter Barkey afgetreden

SWS-voorzitter Barkey afgetreden

geplaatst dinsdag 14 april 2009 om 10:51:57 op Schaatspeloton.nl

Het bestuur van de Stichting Wintersport (SWS), die jaarlijks de evenementen op de Weissensee organiseren, heeft vandaag bekend gemaakt dat voorzitter Wiebe Barkey op 7 april 2009 is afgetreden en geen deel meer uitmaakt van het bestuur van de SWS. Barkey, die in 2007 na het overlijden van Aart Koopmans de functie op zich nam, zal worden opgevold door Toine Doreleijers.

De reden van het aftreden van Wiebe Barkey ligt in het feit dat hij zijn vele werkzaamheden voor de SWS niet langer kan combineren met zijn zeer drukke zakelijk leven. "Dat betekent dat Wiebe - helaas voor de SWS - de beslissing heeft genomen om vanzelfsprekend te kiezen voor zijn bedrijf waar hij met zijn compagnon de verantwoording heeft over 50 medewerkers. Het bestuur respecteert zijn besluit." Zo laat de stichting weten. "Wiebe heeft het voorzitterschap op zich genomen na het overlijden van Aart Koopmans in januari 2007 en hij heeft de laatste jaren met veel inzet en elan van de SWS een organisatie gemaakt die klaar is voor de toekomst."

Toine Doreleijers heeft Wiebe Barkey opgevolgd als voorzitter van de SWS. Tot het bestuur van de SWS is verder, na het eerdere aftreden van Don de With, op 4 maart jl toegetreden Hendrik-Jan van den Bogaart. Het bestuur beraadt zich nog over de nadere invulling van het bestuur.